19 Mayıs 2024 Pazar

ESP Diyarbakır'daki açlık grevini ziyaret etti

Diyarbakır'da Leyla Güven'e destek açlık grevini ziyaret eden ESP, "Bu sürece daha fazla birleşerek cevap vereceğiz" dedi.
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'nde 10 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla HDP ile DBP'li siyasetçiler 2 günlük açlık grevi eylemine başladı.
 
Açlık grevine dayanışma ziyaretleri de yapılıyor. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK üyesi Hatice Deniz Aktaş, ESP İl Başkanı Ramazan Karakaya ile il yönetimi açlık grevcilerini ziyaret etti.
 
Ziyarette konuşan ESP MYK üyesi Hatice Deniz Aktaş, bütün karanlık süreçlerde olduğu gibi direnişin en önünde bir kadının, Leyla Güven'in yer aldığını vurguladı. Tecridin, bu saldırıların en önemli sebebinin halklara umut olan Rojava devrimine, halk iradesine saldırı olduğunu ve bu süreçteki birleşik mücadelemize bir saldırı olduğunu söyleyen Aktaş, "Bu sürece daha fazla birleşerek cevap vereceğiz" dedi.