4 Mayıs 2024 Cumartesi

ESP: Çiçek Otlu'ya özgürlük

ESP, Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun tutuklu yargılandığı dava öncesi Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak, Otlu'ya özgürlük istedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun tutuklu yargılandığı dava öncesi Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.
 
Açıklamaya HDP Muş Milletvekili ve HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, HDK Yürütme Kurulu Üyesi Çiğdem Kılıçgün Uçar, SKM Genel Sözcüsü Beycan Taşkıran, SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı ve ÖGK Merkezi Koordinasyon üyeleri İlknur Çetin, Tanya Kara, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, ESP İstanbul İl Başkanı Pınar Türk katıldı.
 
SKM Genel Sözcüsü Beycan Taşkıran, "Faşizmin önce kadınları vurun politikası sürüyor" diyerek Leyla Güven'in yarın görülecek duruşmasını hatırlattı. Taşkıran, faşizmin kadın özgürlük mücadelesinden korktuğunu ve kadınların direnişinin devam ettiğini belirtti.
 
Asgari ücretin bugün belirlendiğini söyleyen Taşkıran, işçilerin kriz ve faşizm karşısındaki isyanının sonucu işçi intiharları olduğunu söyledi.
 
HDP Muş Milletvekili Gülistan Koçyiğit, Çiçek Otlu ve diğer bütün yargılamaların hukuksuzluk ve kes-kopyala-yapıştır iddianame ile hazırlandığını belirtti. Bu yargılamaların sosyalistlere ve muhaliflere gözdağı olduğunu ifade eden Koçyiğit, iktidarı eleştiren herkesin yargı sopası ile karşılaştığını vurguladı. Koçyiğit, "Bu hukuksuz uygulamalar bizi yolumuzdan alıkoyamaz" dedi.
 
Koçyiğit'ten sonra basın açıklamasını ESP İstanbul İl Başkanı Pınar Türk okudu. Türk, Genel Başkan Çiçek Otlu'nun 22 Ağustos 2017'den beri tutuklu olduğu hatırlattı.
 
HDP ve HDP bileşenlerine dönük saldırıların devlet politikası haline geldiğini söyleyen Türk, "Bir taraftan yönetemez hale gelmeleri, diğer taraftan seçim malzemesi haline getirilen savaş söylemleri hatta yeni bir sınır ötesi operasyon, halklararası kardeşleşmeye büyük bir ket vurduğu ve daha da vuracağı görülmektedir" dedi.
 
Türk, "Yine diğer bir taraftan ise ekonomik krizin yarattığı sonuçlar, bunların emekçi halklara yansımaları ve emekçi halklara ödetilme siyaseti bunun karşısında emekçilerin halklarımızın geliştirebileceği tepkilerin engellenmesi ve örgütsüzleştirilmesi siyasetidir" diye konuştu.
 
Çiçek Otlu'nun devrimci sosyalist çizgisiyle temsil ettiği için rehin alındığını belirten Türk, "Dolayısıyla bütün devrimci demokratik güçlerin bu rehin siyasetine bu komplo saldırılarına karşı dikkatli olmalı ve ancak bu ablukanın dağıtılmasının tek yolu budur" diye ifade etti. 
 
Türk, Otlu'nun tutuklanmasının uydurma deliller ve hukuksuz gerekçelere dayandırıldığını ve yargılamanın hukuki değil, siyasi olduğunu kaydetti.
 
"Çiçek Otlu, yıllardır devrimci mücadele içerisinde yer almış, işçilerin, kadınların, gençliğin, Alevilerin yani tam anlamıyla tüm ezilenlerin yanında olmuştur" diyen Türk, Otlu'nun ezilenlerin örgütlü mücadelesini kendisine yol edindiğini söyledi.
 
Türk, fiili meşru mücadele yolundan ilerleten ve işçi, kadın eylemlerinde, Alevilerin hak alma mücadelesinde en ön saflarda yer alan Otlu'nun ESP'nin "Eşitlik, kardeşlik, Kürt ulusuna özgürlük" şiarını kendine rehber edindiğini belirtti.
 
Otlu şahsında yargılanmak istenenin kadın özgürlük mücadelesi olduğunu kaydeden Türk, "Bu yargılamayla kadınların siyaset alanından uzaklaştırılması hedeflenmektedir. Tıpkı Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gülten Kışanak ve Leyla Güven gibi" dedi.
 
Çiçek Otlu şahsında ESP'nin yargılanmak istendiğini ifade eden Türk, ESP yönetici ve üyelerine dönük saldırıların sosyalistleri tasfiye etme saldırısının bir parçası olduğunu vurguladı.
 
Türk, açıklamasının sonunda Leyla Güven'in yarın görülecek duruşmasına çağrı yaptı.