28 Nisan 2024 Pazar

ESP Bursa İl Örgütü: Tehdit ve tacizleriniz bizi devrimci mücadeleden vazgeçiremez

Üyelerine yönelik polisin tehdit ve tacizlerine ilişkin basın açıklaması yapan ESP Bursa İl Örgütü, "Baskılarınız devrimci mücadelemizden vazgeçiremez, engelleyemez" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Bursa İl Örgütü, üyelerine yönelik polisin tehdit ve tacizlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa il binasında yapılan basın açıklamasına HDP ve SYKP il yöneticileri katıldı. Basın açıklamasını okuşan ESP İl Yöneticisi Rıza Çimen, "AKP-MHP faşizmi işçilerin, emekçilerin, kadınların, LGBTİ+'ların, Kürt halkının devrimci-demokratik mücadelesini engellemek için devrimcilere ve sosyalistlere saldırıyor. Bu saldırı gözaltı ve tutuklama biçiminin yanı sıra devrimcilerin, sosyalistlerin ve yurtseverlerin kaçırılması, taciz ve tehdit edilmesi ve ajanlaştırma çalışması biçiminde gerçekleşiyor" dedi.

Özellikle son süreçte ESP üyelerine, taraftarlarına, çalışmalarına ve üyelerinin ailerenine yönelik polisin taciz ve tehditlerinin arttığına dikkat çeken Çimen, "Polis yoldaşlarımızı arayıp 'ifaden var' diyerek karakola çağırıyor, ancak nedenini söylemiyor. Bu taciz sadece telefon ederek değil fiziksel olarak da gerçekleşiyor. İstediği tepkiyi alamayan polis ESP Bursa il binamızın önünde yoldaşımız Diyar Işık'ın önünü keserek ismini ve burada ne yaptığını soruyor. Akşam saatlerinde ise evinin zilini çalarak tacizlerine devam ediyor" diye kaydetti.

Çimen, "Polisin taciz ve tehditlerine maruz kalan bir diğer yoldaşımız da Şahin Gürbüz'dür. Yoldaşımız polis tarafından aranarak karakola çağırılmış, avukatıyla birlikte geleceğini belirttikten sonra polis karakola gelmesine gerek olmadığını, kendisiyle dışarıda görüşmek istediklerini söylemiştir. Şahin Gürbüz yoldaşımızın sokakta önünü kesen iki kişi kendilerinin TEM'den ve İstihbarat'tan olduklarını söyleyerek Diyar Işık yoldaşımız hakkında bilgi istemiş, kendisine para verebileceklerini söyleyerek açıkça ajanlaştırmaya çalışmışlardır. Buradan da sonuç alamayan polis yoldaşımızı 'çok zıplıyorsun diyerek' tehdit etmiş, Deniz Poyraz için yapılan basın açıklamasında yaşanan arbedeyi bahane ederek yoldaşımızın evine gelerek ve ailesini de 'her gün geliriz' diyerek tehdit etmiştir" diye belirtti.

Sosyalistler olarak örgütlü mücadeleyi sürdürmeye, işçi sınıfı ve ezilenlerin faşizme karşı politik özgürlük mücadelesini yürütmeye devam edeceklerini vurgulayan Çimen, "Ajanlaştırma politikanızı nasıl Gökhan Güneş'i kaçırdığınızda boşa düşürdüysek bugün de boşa düşüreceğiz. Biz politika yapma hakkımızı sokakta kazandık, ve mücadelemizi sokakta sürdürmeye devam edeceğiz. Devrimci-demokratik kamuoyunu ve halklarımızı da devletin ajanlaştırma politikasına, taciz ve tehditlerine karşı mücadelemizde devrimcilerle ve partimizle omuz omuza olmaya davet ediyoruz. Yoldaşlarımızın kılına dair zarar gelirse sorumlusu bursa il emniyeti ve valiliğidir. Baskılarınız devrimci mücadelemizden vazgeçiremez, engelleyemez" ifadelerini kullandı.