28 Mart 2024 Perşembe

ESP: Başlar yukarı, faşizme karşı saflara

5 sosyalistin tutuklanmasına ilişkin açıklama yapan ESP Merkez Yürütme Kurulu, "Başlar yukarı, faşizme karşı saflara" diye belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu, sosyalistlere yönelik siyasi soykırım operasyonunda tutuklanan ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, İzmir İl Eşbaşkanı Kerim Altınmakas, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör ve DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır ve Gülşah Polat'ın tutuklanması ve ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ile birlikte 5 kişi hakkında da ev hapsi verilmesine ilişkin "Başlar yukarı, faşizme karşı saflara" başlıklı açıklama yaptı.

Verilen hapis kararlarının ESP'nin siyasi çalışmalarını engellemeye yönelik olduğu belirtilen açıklamada, "Bilinmelidir ki itirafçı alçağın 'itiraf ettiği' hiçbir şey yoktur. O, siyasi polisin önüne koyduğu listeye imza atan bir düşkündür sadece. Siyasi polis karar sürecinde savcının odasından bir an bile çıkmamış, fezlekesinin uygulanıp uygulanmadığını takip etmiştir. Faşizmin hukuk düzeninin ne olduğu bir kez daha görülmüştür" denildi.

'SOSYALİSTLER SAVUNMADILAR, YARGILADILAR'
Açıklamada, "Yoldaşlarımız faşizmin aygıtları karşısında gözaltı anından mahkemeye kadar her yerde başlarını yukarıda tuttular, sloganlarını haykırdılar. Savunmadılar, yargıladılar. Faşizmin hüküm sürdüğü, burjuvazinin halkı devlet terörüyle yönettiği ülkelerde devrimcilik ateş altında yürümeyi gerektirir. Başka da yolu yoktur. İlk günden beri bunun bedelini katliamlarla, infazlarla, işkencelerle, tutsaklıklarla, sürgünlerle ödeyen geleneğimiz bunu bildiği için, bu cezaları da madalya olarak göğsüne takacaktır" diye belirtildi.

ESP açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"İşten atılan, ücretsiz izne yollanan, sınıf bağışıklığına terk edilen işçiler,
"Umudunu yitirip intihara meyleden yoksullar,
"Evde, işte, okulda ve sokaktaki erkek şiddetine isyan eden kadınlar,
"Borç içinde olan ve geleceksiz bırakılan öğrenciler,
"Sömürge valilikleri ile yönetilen Kürtler,
"Bilimsel çalışma hayatı bitirilmiş akademisyenler,
"Nefretin bir numaralı nesnesi kılınan LGBTİ+'ler,
"Haber yapamayan gazeteciler ve müvekkilini savunamayan avukatlar!

'SORUNLARIMIZIN KÖKENİ KAPİTALİST BARBARLIK'
"Sorunlarımızın kökeni kapitalist barbarlık, onu isyanımızdan koruyan ise faşizmdir. Daha önce de dediğimiz gibi, tepeden tırnağa örgütlü olan ve zor aygıtlarıyla yöneten faşizmi yıkabilecek asıl güç işçi sınıfı ve ezilenlerin sokakta ve örgütlü bir şekilde vereceği kitle mücadelesi olacaktır. Yönetemez hale gelen faşist şefin, isyanın eşiğinde olan halk ile halkın öncü güçlerinin buluşmasını gözaltı ve tutuklama terörüyle engelleme çabası da bu yüzdendir. Faşizmin korktuğunu başına getirmemizin ancak devrimci safları büyütmekle mümkün olacağını görmek zorundayız. Bunun dışındaki tüm 'çözümler', faşizmin hukuki, askeri, ekonomik, polisiye, kitle ve kontra şiddetine çarpıp tasfiye olacaktır.

"Örgütlü kavga özgürleştirir. Yoksul, işsiz, geleceksiz, haksız, hürriyetsiz ve daha da önemlisi kendine acıyarak yaşamak ise gerçek köleliktir. Anlattığımız hepimizin hikayesidir."