18 Nisan 2024 Perşembe

ESP: Bağdadi'yi öldürerek insanlık suçlarını gizleyemezsiniz 

IŞİD lideri Bağdadi'nin Türkiye'nin kontrolündeki bir alanda ortaya çıkmasının AKP/IŞİD ortaklığını tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdiğini kaydeden ESP, adaleti, Bağdadi'yi öldüren emperyalist güçlerin değil Rojava devriminin devrimci güçleriyle sağlanacağını vurguladı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, politik İslamcı IŞİD çetelerinin lideri Ebubekir El Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. AKP'nin IŞİD'le olan ortaklığının birkez daha gözler önüne serilmesine rağmen canhıraş gizlemeye çalıştığına dikkat çeken ESP, insanlık suçlarının üstünün örtülemeyeceğini vurguladı. 

Erdoğan'ın Kobane direnişine ilişkin "Kobane düştü düşecek" nidalarına işaret edilen açıklamada, "Sınırlarına dünyanın dört bir yanından gelen çetecilere açan ve lojistik desteğinin hizmetine sunan, Suruç, Antep, Ankara gibi kitlesel katliamların faillerini koruyup kollayan AKP, aynı insanlık suçlarını işlemeye devam etmektedir" denildi. 

'AKP/IŞİD ORTAKLIĞI TÜM ÇIPLAKLIĞIYLA GÖZLER ÖNÜNDE'
Başta ABD olmak üzere Ortadoğu'da tarihsel varlığını IŞİD vari çetelere dayandıran emperyalist güçlerin, yenilerini öne sürerek bölgeyi cehennem dengesinde tutmaktan vazgeçmeyeceğini kaydene ESP, IŞİD'in sahadaki hakimiyetinin Suriye halkları ve bölgede canı pahasına savaşan savaşçıları sayesinde sona erdiğini hatırlattı. ESP, "Ancak emperyalistlerin onayını arkasına alan sömürgeci TC'nin Rojava'ya yönelik işgal saldırısı ile birlikte İdlib'te kol kanat gerilen DAİŞ artığı çeteler, özgür Rojava topraklarını yağmalamak için yeniden sahaya sürülmektedir. Bağdadi'nin Türkiye sınırı ve TSK gözlem noktalarıyla sarıp sarmalanmış bir noktada ikamet etmiş olması, süregelen bu karanlık ortaklığı tüm çıplaklığıyla bir kez daha gözler önüne sermiştir" ifadesi kullanıldı. 

'ADALETİ SAĞLAMAK BOYNUMUZUN BORCU'
ESP'nin açıklaması şöyle devam etti: "Hakikat, şimdi Bağdadi'nin celladı kesilen emperyalist güçlerin veya gerici bölge devletlerin örtemeyeceği kadar inatçı ve güçlüdür. Adalet, zehirli çıkarları uğruna DAİŞ zulmünden medet uman, onu büyütüp besleyen tüm karşı devrimci aktörler eliyle değil, Suriye halklarının el birliğiyle inşa ettiği halkçı, demokratik ve kadın özgürlükçü Rojava devriminin devrimci güçleriyle sağlanacaktır. Suruç'ta, Ankara'da, Amed'de düşen ölümsüzlerimiz şahsında, bu ortak karanlığa karşı adaleti sağlamak boynumuzun borcudur."