29 Mart 2024 Cuma

ESP Ankara İl Örgütü: Mehmet Ali Tosun'un sağlığından endişeliyiz

ESP Ankara İl Örgütü, 15 Şubat gerekçesiyle Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında ESP Ankara İl Başkanı Mehmet Ali Tosun'un da olduğu 20 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin basın toplantısı yapan ESP Ankara İl Örgütü, İl Başkanları Mehmet Ali Tosun'un sağlık durumuna dikkat çekti.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Ankara'da dün sabah saatlerinde aralarında ESP Ankara İl Başkanı Mehmet Ali Tosun, HDK Genel Meclis yöneticisi Hıdır Yangın, HDP MYK Üyesi Hüseyin Taka, HDP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Nuriye Taka'nın olduğu 20 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin basın toplantısı düzenlendi.
 
ESP Ankara İl binasında gerçekleştirilen toplantıya ESP Genel Başkanvekli Şahin Tümükü ile SGDF, HDP, HDK ve Halkevleri üyeleri katıldı.
 
ESP Ankara İl Örgütü adına basın açıklamasını okuyan Gökçe Otlu, AKP iktidarının 31 Mart seçimleri öncesi bulduğu her fırsatta, yarattığı her bahaneyle devrimci, demokrat, yurtsever muhalefete yönelik gözaltı ve  tutuklama saldırıları düzenlediğini belirterek, dün de 15 Şubat bahanesiyle Ankara, İstanbul, Urfa, Erzurum, Şırnak ve Siirt'te HDP ve bileşenlerine yönelik pek çok gözaltı saldırısı gerçekleştirildiğini söyledi.
 
Otlu, AKP iktidarının seçime ve her geçen gün etkisini arttıran ekonomik krize karşı ilk iş toplumsal muhalefete saldırmak, çeşitli bahanelerle devrimcileri tutuklamakla sorunlarını çözebileceğini düşünüğü ancak bu çabanın boşa olduğunu ifade etti. Otlu, HDP adaylarının belirlenmeye başlamasıyla özellikle HDP'ye karşı yürüttüğü gözaltı ve tutuklama saldırıları hem HDP üye ve yöneticilerini, özel olarak ise HDP adaylarını ve seçim komisyonlarını hedef alması AKP'nin seçim stratejisinin baskı ve zulme dayalı olduğunu gözler önüne serdiğini ifade etti.
 
'MEHMET ALİ TOSUN'UN SAĞLIĞINDAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUMLUDUR'
 
AKP iktidarı HDP ve bileşenlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıların boyutunu HDP milletvekillerinden, üye ve gönül verenlerine kadar genişleterek topyekun bir baskı politikası gütmeye çalışmakta olduğu ifade eden Otlu, ESP'nin de bu saldırılardan payına düşeni fazlasıyla aldığını belirtti. "Dün Ankara'da gerçekleştirilen operasyonda İl Başkanımız Mehmet Ali Tosun ile üyemiz ve HDK Genel Meclis üyesi Hıdır Yangın içeriği belirsiz bir dosya kapsamında gözaltına alındılar" diyen Otlu, AKP iktidarının bu saldırılarında tam olarak düşman hukuku işletmekte olduğunu söyledi. "İl Başkanımız Mehmet Ali Tosun, ciddi sağlık sorunlarına rağmen gözaltına alındı ve halen gözaltında tutulmaktadır" diyen Otlu, "İl başkanımız geçtiğimiz yıllarda geçirdiği felç nedeniyle sağ tarafında kısmi felç sorunu ve çeşitli rahatsızlıklarından dolayı kullanması gereken ilaçlara rağmen göz altında tutulmaktadır" diye konuştu.
 
Otlu konuşmasının devamında şunları ifade etti:
"İl Başkanımızın sağlık sorunlarına dair raporlarının bulunmasına rağmen serbest bırakılmaması, AKP iktidarının sosyalistlere yönelik insanlık dışı uygulamalarının göstergesidir. Buradan kamuoyuna bir kez daha sesleniyoruz; İl Başkanımızın sağlık durumuna rağmen gözaltında tutulmasının yarattığı ve yaratacağı her türlü sorundan başta Ankara Emniyeti, Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı sorumludur. Başta İl Başkanımız Mehmet Ali Tosun olmak üzere haksız, hukuksuz yere gözaltına alınan tüm arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.
 
"AKP iktidarı tecrite yönelik yükseltilen direnişi, ekonomik kriz karşısında direnen emekçi halklarımızı, geleceğini ve kendi şehrini kendi iradesiyle kayyumsuz, eşit bir şekilde yönetmek isteyen halklarımızın demokratik haklarını baskı ve zulümle gölgeleyemez. Bu zulüm ve baskı dönemi elbet geçecektir, emekçi ve yurtsever haklarımızın ebediyen katlanacağı bir yük olmayacağı açıktır. Bir kez daha krize ve tüm demokratik haklarının gasp edilmesine karşı direnenleri selamlıyoruz."
 
'TEK BİR ÜYEMİZ DAHİ KALDA FAŞİZME KORKU SALMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'
 
Otlu'dan sonra söz alan ESP Genel Başkan Vekil Şahin Tümüklü ise "Mehmet Ali Tosun'unda aralarında olduğu pek çok arkadaşımız gözaltına alındı. 15 Şubat'ın özel olarak hedeflenmesi faşist iktidarın kendi Kürt politikasının gün yüzüne vuruş şeklidir" dedi. Tümüklü, uzun bir süredir Kürt sorunu ekseninde şiddete, baskıya, tasfiyeye ve katliamlara dayalı bir politikayla Kürt sorunu çözümsüzlüğe, savaşa ve kayyumlara eviren bir politikaya indirgemekte olduğunu vurgulayarak, "Doğal olarak 15 Şubat'ta bu politikaya karşı çıkabileceğini ya da karşı çıkanları birleştirebileceğini düşündüğü, bu birleşenlerin sesini daha fazla yükseltebileceğini düşündüklerine karşı operasyon düzenliyor" diye konuştu.
 
Tümüklü konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Aslında faşist diktatörlüğün bizlere mesajı çok net; bu toplumu tek tipleştirilmesine, bu toplumu faşist korkuyla teslim alınmasına çalışıyorlar. Biz bu dönemde bir kez daha söylemek gerektiğini düşünüyoruz; faşizme karşı tek bir üyemiz dahi kalsa da faşizme korku salmaya devam edeceğiz. Tek tipleştirme saldırısına, ideolojik tahakkümüne, kayyum saldırılarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu anlamıyla sadece ESP olarak değil birleşik mücadele cephemiz HDP ve HDK'yi sahiplenmeye, bu politikayı büyütmeye ve birleştirmeye, bunun mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz. Başta İl Başkanımız Mehmet Ali Tosun olmak üzere tüm gözaltıların serbest bırakılmasını istiyoruz. Mehmet Ali Tosun'un sağlık durumunu da gözeterek yaşanabilecek her türlü olumsuzluktan saray faşist diktatörlüğünün sorumlu olduğunu belirtmek istiyoruz."