28 Mart 2024 Perşembe

ESP Ankara: Faşizmi yeneceğiz, biz kazanacağız

ESP, SKM, SGDF, BEKSAV, ajansımız ve Kaldıraç'a yönelik gözaltı saldırısı Ankara'da protesto edildi. ESP Genel Merkezi'nde yapılan açıklamaya, HDP il ve ilçe yöneticileri ile siyasi parti ve kurumlar katıldı.

Sosyalistlere yönelik gözaltı saldırısına ilişkin Ankara'da ESP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına HDP Ankara İl Eş Başkanları Pakize Sinemillioğlu ve Vezir Parlak ile Çankaya, Mamak, Sincan ilçe yöneticileri, Alınteri, Karala, SEP, Kaldıraç, Partizan, TİP, SDG, Devrimci Parti, Partizan temsilcileri katıldı.

'FAŞİZMİ ÖRGÜTLÜ DEVRİMCİ HAMLEYLE YENECEĞİZ'
ESP adına Ankara il yönetiminden Sedat Polat açıklama yaptı. Bu sabah yapılan operasyonla ilgili bilgilendirme yapan Polat, parti pinalarına kapılar kırılarak girildiğini, parti flamaları, bayrakları, afişlerinin yırtıldığını, ETHA ve BEKSAV'ın gece yarısı basılarak tüm teknik malzemelerine el konulduğunu söyledi.

Partilerine yönelik daha önce de defalarca gözaltı saldırısı yaşandığını söyleyen Polat, "Bu operasyonda da amaç aynıdır. Saray rejiminin sömürdüğü ve ezdiği kitlelerin ayaklanmasından, hesap sormasından korkmaktadır ve halkın örgütlü güçlerine saldırarak bu ihtimali elinden geldiğince boğmaya çalışmaktadır" dedi.

Gözaltıların Saray'ın hukukuna göre yapıldığını kaydeden Polat, "Bu yüzden meşruiyetimizi hukuktan değil, işçi sınıfı ve ezilenlerin çıkarlarından ve öfkesinden alıyoruz" diye konuştu. Polat, faşizm sandıkla veya mahkemelerle değil, örgütlü bir devrimci hamle ile yenilebileceğine dikkat çekerek, faşizmi yıkmak ve sosyalizme yürümek için bir adım öne atılma çağrısı yaptı.

'DİRENEN HALKLAR KAZANACAK'
Açıklamada konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, AKP-MHP iktidarının kaybetme sürecinde olduğunu söyledi, "Güçlerimizi birleştireceğiz. Bunlar gidecek, direnen halklar, işçiler kalacak. Çünkü biz haklıyız, biz kazanacağız" dedi.

'DEVRİMCİLERİN YANINDAYIZ'
Karala adına yapılan konuşmada da, "Bu baskı devletin korkusudur. Bu devrimcilere yapılan ilk değil. Devrimciler operasyon karşısında yılmış değil. Kurumları basılan yoldaşları gözaltına alınan bütün devrimcilerin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz" denildi.

'ÇIRPINIŞLARI YENİLGİNİN SESİ'
Açıklamada, gece yaşanan operasyonda okurları gözaltına alınan Kaldıraç adına da konuşma yapıldı. Konuşmada, Ellerinde iktidarlarını yaslayabilecekleri yalnızca korku ve beraberinde getirdiği şiddet kalmıştır. Bize saldırarak tüm toplumu korkutmaya, susturmaya, sindirmeye çalışıyorlar. Başaramayacaklar. Başaramayacaklar çünkü korku duvarı yıkılmıştır, özgürlüğün ferahlığı bir kere ciğerlere çekilmiştir ve insanlar bu ferahlığı unutmayacaktır. Tüm bu çırpınışları yenilginin sesleridir" denildi, zaferi yakınlaştırmak için örgütlenme, mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Son olarak söz alan ESP PM Üyesi Yaren Tuncer, "Ezilen Kürt halkı ve işçi sınıfı var olmaya devam ettikçe, mücadele de devam edeceğiz. Dünyada halklar ayaklanıyor ve kimse devrimcileri bu halktan koparamayacak. Amed'de de, Ankara'da da, İzmir'de de halklar direnmeye devam edecek" diye konutşu.