18 Mayıs 2024 Cumartesi

ESP: AKP korktuğu için sosyalistlere saldırıyor

ETHA muhabiri Adil Demirci ve ESP MYK Üyesi Mesut Çeki'nin de aralarında olduğu sosyalistlerin yargılandığı dava öncesi basın açıklaması yapan ESP, tutuklama saldırılarının iktidarın korkusundan dolayı olduğu vurgulandı.
Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Adil Demirci ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK üyesi Mesut Çeki'nin de aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 23 kişinin yargılandığı dava öncesi ESP, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.
 
ESP MYK Üyeleri Hatice Deniz Aktaş ve Suat Çorlu, SKM İstanbul Sözcüsü Ezgi Bahçeci, SGDF MYK Üyesi Ali Deniz Esen'nin de katıldığı eylemde "ESP umuttur, umut dimdik ayakta", "Özgür basın susturulamaz" sloganları atıldı.
 
'BİZ GİTMİYORUZ, GİDECEK OLAN AKP'
 
İlk sözü alan ESP İl Başkanı Pınar Türk, polis komplosuyla tutuklanan üyeleri için burada olduklarını belirtti. Türk, "AKP kendisine muhalif herkesi tutuklamalarla baskı altına almaya çalışıyor. AKP'nin korkusu büyük, yaptığı zulüm politikalarına karşı mücadele ettiğimiz, boyun eğmediğimiz için tutuklanıyoruz. AKP bugün hapishaneleri kendisine sessiz kalmayan muhaliflerle doldurmaya çalışıyor. Bizler mücadelemizin meşruluğunu savunuyoruz. Bizler gitmiyoruz, gidecek olan AKP iktidarıdır" dedi.
 
'DAYANIŞMAYLA KAZANACAĞIZ'
 
ETHA adına söz alan Ebru Yiğit, her hafta adliyelerde tutuklu bir gazeteci için buluştuklarını belirtti. Bugün yüzlerce gazetecinin yargılandığını kaydeden Yiğit, "Yargı ısrarla gazetecilerin gerçekleri halka ulaştırmamasına kılıf bulmaya çalışıyor. Bu ülkede iktidarın yazılmasını istemediği neyi yazarsanız saldırılara maruz kalıyorsunuz. İlk kez bu saldırılarla karşı karşıya kalmıyoruz. Gelecek günlerde editörlerimiz İsminaz Temel'in, Semiha Şahin'in ve muhabirimiz Pınar Gayıp'ın davası var. Sadece bizim değil, bu ülkede ısrarla gerçekleri yazan gazetecilerin davaları var. Bizim birbirimizin davalarını takip etmekten gerçekleri yazmayacak bir hale getirmeye çalışıyorlar. Bizler ne kadar birbirimizle dayanışırsak, alanımız açılacak" diye belirtti. İnsanların güvenebileceği gazetelerin kalmadığını ifade eden Yiğit, "Sadece iktidarın kaleminden çıkan gazeteleri okumak istemiyor halkımız" diye kaydetti.
 
'SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ'
 
Özgür Genç Kadın Merkezi Koordinasyon Üyesi Nazlı Yöyler ise şunları söyledi: "AKP'nin politikalarına karşı çıktığı için birçok genç tutsak. Bugün bizi nerede baskı altına almaya çalışırlarsa çalışsınlar boyun eğmeyeceğiz. Biz her yerdeyiz, bizim sesimizi kesmeye çalıştıkları zaman da biz sonuna kadar direneceğiz."