19 Mayıs 2024 Pazar

ESP Adana İl Örgütü: Ömer Temel serbest bırakılsın

ESP Adana İl Örgütü, Adana Newroz'unda gözaltına alınan ESP'li Ömer Temel'in serbest bırakılması talebiyle İHD Adana Şubesi'nde basın açıklaması yaptı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana İl Örgütü, Newroz kutlamasına katılan ve çantasında Atılım gazetesi bulunduğu için gözaltına alınan ESP'li Ömer Temel'in serbest bırakılması talebiyle İHD Adana Şubesi'nde basın açıklaması yaptı.

Toplantıda ilk olarak söz alan ESP PM Üyesi Osman Kara, iktidarın muhalefete yönelik baskılarını her geçen arttığını ifade etti. Adana Newrozu'nda polisin tutum ve saldırılarına tepki gösteren Kara, alana yöresel kıyafetler, sarı, kırmızı ve yeşil flamalar, "Kürdistan" yazılı tişörtler ile Deniz Gezmiş posterlerinin alınmadığını söyledi. ESP üyesi Ömer Temel'in poşetinde Atılım Gazetesi olması sebebiyle 3 gündür gözaltında olduğunu aktaran Kara, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyerek geri adım atmayacaklarını belirtti.

'BU POLİTİKADAN VAZGEÇİLMELİDİR'
HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, polisin alana girişlerde çıkardığı zorlukları kınadı. Karakış, "Newroz'da bir nefret durumu söz konusuydu. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu politikadan vazgeçilmelidir. Newroz alanında gereken cevap verilmiştir. Gözaltına alınanlar bir an önce serbest bırakılsın" dedi.

İHD Adana Şubesi Yöneticisi Yakup Ataş ise polisin keyfi ve hukuksuz uygulamalara imza atmasını kınadı.