18 Mayıs 2024 Cumartesi

ESP: Açlık yoksulluk dayatan faşist şeflik rejimine karşı 1 Mayıs'ta Taksim'e

İşçi ve emekçilerin yaşadığı yoksulluğa dikkat çekmek için Unkapanı Sosyal Güvenlik Merkezi önünde eylem yapan ESP, "Açlık yoksulluk dayatan faşist şeflik rejimine karşı 1 Mayıs'ta Taksim'e" diye belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, Sosyal üvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü Unkapanı Sosyal Güvenlik Merkezi önünde yaptığı eylemde halkın yaşadığı yoksulluğa dikkat çekerek 1 Mayıs'ta Taksim'e çağrı yaptı.

"Herkes aç, yoksul, işsiz. İnsanlar intihar ediyor. Haberiniz var mı?" yazılı pankartın açıldığı eylemde konuşan ESP İl Yöneticisi Gamze Toprak, "Zenginler yaşadıkları şatafatlı hayatın faturasını emekçi halka ödetiyor" dedi. Sermayedarlar ihalelerle servetlerine servet katarken, işçi ve emekçilerin ücretsiz izinle, Kod-29 ile işten atıldığını, açlığa ve yoksulluğa mahkum edildiğini belirten Toprak, "Patronlar şatafatlı hayatlarını yaşarken, emekçiler çocuklarının yüzüne bakamadığı için intihar ediyor" diye kaydetti.

Açlığa ve yoksulluğa karşı mücadele etmekten, sokaklarda olmaktan başka çarenin olmadığına dikkat çeken Toprak, "Açlık yoksulluk dayatan faşist şeflik rejimine karşı 1 Mayıs'ta Taksim'e, sokaklarda mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.