7 Mayıs 2024 Salı

ESP: 28. Onur Haftası kutlu olsun

28. Onur Haftası dolayısıyla yazılı açıklama yapan ESP MYK, "Onur ve özgürlük mücadelesini ilmek ilmek büyüten tüm LGBTİ+'ların 28. Onur Haftası'nı kutluyoruz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 28. Onur Haftası dolayısıyla yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada, "1969 yılında Stonewall Inn isimli barda polisin LGBTİ+'lara saldırısı ile başlayan Onur etkinlikleri, 51 yıldır aynı direnç ve coşku ile kutlanıyor. Bu yıl 28. Onur Haftası'nı 'Ben neredeyim' teması ile pandemi koşullarında kutlayacak olan LGBTİ+'lar mücadele ile dolu yaşam deneyimlerini paylaşacak" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Erkek egemen sistem ve işbirlikçi devletlerinin homofobik, transfobik ve biofabik saldırılarına, heteroksizmi dayatan toplumsal yaşam ve ahlak kurallarına karşı 'Yaşamın her alanında LGBTİ+'lar vardır' diyoruz. AKP'nin erkek egemen politikaları, Diyanet'in LGBTİ+ karşıtı açıklamaları, yargının nefret cinayetlerini özendiren kararları, toplumsal yaşamın erkek cinsinin ayrıcalıklarına göre düzenlenmesi ve ikiyüzlü ahlakı ile bu düzen; nefret cinayetlerinin, LGBTİ+fobinin başlıca sorumlusudur.

"Yıllardır devam eden saldırılara karşı öfke, inat ve mücadele ile kazanılan Onur Haftası, sadece LGBTİ+'ların var olma mücadelesi değil aynı zamanda heteroseksist düzende cins eşitlikçi ve özgürlükçü bir dünya için açılan gediklerdir. Her türlü saldırı, nefret cinayeti, yok sayma karşısında yılmadan mücadele eden, 'Alışın LGBTİ+'lar vardır' diyen, cinsel yönelim ve cinsel kimliklerin özgürlüğü için örgütlenen, onur ve özgürlük mücadelesini ilmek ilmek büyüten tüm LGBTİ+'ların 28. Onur Haftası'nı kutluyoruz."