1 Mayıs 2024 Çarşamba

ESP 15-16 Haziran'ın ruhuyla örgütlenmeye çağırdı

ESP İstanbul İl Örgütü, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin yıldönümü dolayısıyla 16 Haziran'da Rıhtım'da yapılacak eyleme çağrı yaptı. "15-16 Haziran'ın ruhu ve cesareti ile birleşelim, örgütlenelim" diyen ESP üyeleri, Kadıköy halkını örgütlenmeye çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin yıldönümü dolayısıyla 16 Haziran'da Kadıköy Rıhtım'da yapılacak eyleme çağrı yaptı.

Süreyya Operası önünde toplanan ESP üyeleri, ESP önlükleri ve 15-16 Haziran direnişine ilişkin fotoğrafların olduğu dövizler taşıdı.

ESP üyeleri, Kadıköy halkına yönelik konuşmalar yaparak, Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin 16 Haziran'da Rıhtım'da yapacağı eyleme katılım çağrısı yaptı. ESP'liler, "50 yıl önce işçiler örgütlenip, birlikte mücadele ettiğinde karşısında hiç bir gücün kalamayacağını gösterdi. Biz de gösterebiliriz" dedi.

Yapılan konuşmalarda şunlar söylendi:
"İnsanlar salgın sürecinde açlık ve yoksulluğun kıskacında bırakıldı. 4 milyon insan işsiz kaldı, milyonlarca işçi ise ölüme mahkum edilerek zorla çalıştırıldı. Bu tablo karşımızda en büyük gücümüz örgütlü gücümüzdür. Kadıköy halkı sizi 15-16 Haziran ruhuyla örgütlenmeye, direnişi büyütmeye çağırıyoruz.

"Salgın döneminde sermayeyi, patronları güvence altına alan AKP iktidarı, milyonlarca işçiyi sıtmaya razı olmaya zorladı. Bundan 50 yıl önce işçiler 'örgütlenelim' diyerek başkaldırdılar. 'Yan yana gelelim bu düzen bizim örgütlü gücümüzle yıkılır' dedi. Bizler de bugün, 15-16 Haziran'ın ruhu ve cesareti ile birleşelim, örgütlenelim.

"Bu sistem bizim işsiz kalmamızı sağlıyor. Bizi açlığa, sefalete mahkum eden bu sisteme karşı gücümüz  örgütlü direnişimizdedir.

"Gençler, genç kadınlar, işçiler, işçiler, emekçiler AKP iktidarı her gün bizi bir avuç patronun düzeni sürsün diye bizi işsizliğe mahkum ediyor, kıdem tazminatımıza göz dikiyor, iş cinayetlerinde katlediyor. Bu böyle gitmez, böyle sürdürülemez. Bu düzen işçi ve emekçilerin mücadelesi, gençlerin başkaldırısı ile değişecek. 15-16 Haziran'ın direnişçi ruhu ile bugün bu sistemi değiştirebiliriz. Biz el ele verdiğimizde karşımızda hiç bir güç duramaz."

ESP üyeleri, 16 Haziran'da saat 19.30'da Kadıköy Rıhtım'daki eylemin çağrısını yinelerek alkışlarla eylemlerini sonlandırdı.

Eylemde, "Yaşasın sınıf dayanışması", "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz" sloganları atıldı.