19 Nisan 2024 Cuma

ESM: Düzen yıkılana kadar mücadeleye devam edeceğiz

KESK'e bağlı ESM, Soma katliamının 6. yılında, katledilen madencileri andı. Açıklamada, "Soma'yla yeniden ortaya çıkan ön avans ve diğer kiralık düzen yıkılana kadar mücadeleye devam edeceğiz" denildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM), Soma katliamının yıldönümü dolayısıyla KESK Genel Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Soma'yı Ermenek'i unutma" pankartının açıldığı açıklamada, "Madencinin ölümü kader değildir", "Soma'ya adalet", "Kader değil cinayet" dövizleri taşındı.

Saygı duruşunun ardından konuşan ESM Genel Başkanı Cemalettin Sağtekin, "Tartışmalı infaz yasasıyla birlikte cezaevindeki diğer katillerin önü açıldı. Taşeronlaşmayla birlikte istihdam kölelik ve ölüm denilen Soma'yla yeniden ortaya çıkan ön avans ve diğer kiralık düzen yıkılana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Biz katillerin kim olduğunu biliyoruz" dedi.

'ÇARKLAR DÖNSÜN DİYE İNSANLAR ÇALIŞTIRILIYOR'
KESK Genel Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Yiğit ise "Biz buna iş kazası demiyoruz, katliam diyoruz. İktidarın yürüttüğü emek karşıtı politikaları bugünde çarklar dönsün diye insanlar fabrikalarda dip dibe çalıştırılıyor. Biz bu ikiyüzlü politikaları dün olduğu gibi bugünde kabul etmiyoruz yarın da kabul etmeyeceğiz. AKP'nin uyguladığı bu politikalara karşı mücadelemiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Açıklama, "Soma'yı unutma unutturma" ve "Soma'nın hesabı sorulacak" sloganlarıyla sona erdi.