4 Mayıs 2024 Cumartesi

Eskişehir'de KESK'ten TİS için mücadele çağrısı

KESK Eskişehir Şubeler Platformu, toplu sözleşme görüşmelerinde taleplerin kazanılması için üretimden gelen gücün, grev hakkının da kullanılması gerektiğini belirtti.

2 milyonu emekli 5 milyondan fazla kamu emekçisini doğrudan ilgilendirecek toplu sözleşme görüşmelerine 1.5 ay kaldı. Kamu emekçilerinin yaklaşan toplu sözleşme görüşmeleri öncesi KESK Eskişehir Şubeler Platformu, Eğitim-Sen Şube binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK Eskişehir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ayhan Gürler yaptığı açıklamada, siyasi iktidarın pandemiyi fırsata çevirerek kamu emekçilerinin ekonomik, özlük ve sosyal haklarını tırpanladığını belirtti.

5 dönemdir yapılan toplu sözleşmelerde kamu emekçilerinin hiçbir sorunun çözülmediğini söyleyen Gürler, "Memur-Sen'in imzaladığı toplu sözleşmelerde, 3600 ek gösterge, vergi dilimi adaletsizliği, sözleşmeli - vekil – ücretli - taşeron gibi esnek ve güvencesiz çalışma biçimlerinin yasaklanması, tüm kamu emekçilerine güvenceli iş, insanca yaşanacak ücret, istihdam, atama ve yükselmede liyakatin esas alınması, kreş hakkı, kamu kurumlarının ve kamusal hizmetlerin özelleştirilmesine son verilmesi, kadınlara yönelik şiddetin, taciz ve mobbingin engellenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması gibi en temel talepleri çözüldü mü? Covid-19 pandemisi ile birlikte derinleşen ekonomik kriz, kamu emekçilerinin alım gücünün iyice düşmesi, gerçek enflasyon karşısında ücretlerinin erimesi, uzaktan çalışma ile birçok ek ödemenin kesilmesi, sözleşmeli çalışmanın yaygınlaşması, torpilin, kayırmacılığın fevkalade artışı gibi devasa sorunlar karşımızda dururken bir dönem daha yüzde 3'ler 4'lerle bağıtlanacak bir sözleşmenin sorumluluğunu tek başına üstlenmeye Memur-Sen üyeleri hazır mı?" diye sordu.

Kamu emekçilerinin gerçek sorunlarını ortak ve şeffaf bir süreç içinde mücadele ile çözmek için taşın altına herkes elini koysun diyen Gürler "KESK olarak biz varız" dedi. Gürler, Eskişehir'den diğer konfederasyonlara; birlikte iş yerlerine gitme, ortak mücadelenin ilkelerini, taleplerini programını kamu emekçileriyle birlikte ve onların da takip edebileceği şeffaflıkta birlikte oluşturma çağrısında bulundu. Taleplerin kazanılması için üretimden gelen gücün, grev hakkının da kullanılması gerektiğini belirtti