21 Mayıs 2024 Salı

Eskişehir Pride Komitesi: Transları katleden nefretiniz batsın

Eskişehir Pride Komitesi, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'ne ilişkin yaptığı açıklamada, "Bizim olanı alana kadar sokaklarda ve meydanlarda olmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. 

20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'ne ilişkin Eskişehir Kitap Kafe'de  basın açıklaması düzenlendi. Açıklama öncesi katledilen transların isimleri sayıldı ve anılarına balon uçuruldu. 

Yapılacak açıklama valilik kararıyla engellenmeye çalışıldı ancak kararı tanımayan Pride Eskişehir Komitesi, "Transları katleden nefretiniz batsın" yazılı pankart ve trans cinayetlerine dikkat çeken dövizlerle eylem yaptı. 

Türkiye'de her yıl nefret cinayeti işlendiği belirtilen açıklamada, "Cishetero patriyarkal tahakkümün kendi yarattığı politikalar sebebiyle bugün en temel haklarımızdan mahrum bırakılıyoruz. Genel ahlaka aykırı gerekçesiyle yaşadığımız evler mühürleniyor, sağlık kuruluşlarında ayrımcılığa maruz bırakılıyor, istihdam edilmiyoruz. Vatandaşı olduğumuz devletin tüm kademeleri el birliğiyle lanetler yağdırarak trans+'lara karşı nefreti körüklüyor. Makam odalarından, araçlarından, hutbelerinden verdikleri fetvalar milyonlarca trans+'yı nefret suçlarına açık hale getiriyor" denildi. 

Açıklama şöyle devam etti: "Ülker Sokak'tan Eryaman'a, Esat'tan Bayram Sokak'a tarihimizden aldığımız güçle buradayız, gitmiyoruz.  Ne verdiğiniz fetvalar ne de eril politikalarınız bizi bir adım geriye attırmayacak! Bizim olanı alana kadar sokaklarda ve meydanlarda olmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz.

Eskişehir Pride Komitesi olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslarası Mücadele Günü'nde herkesi Espark AVM önüne saat 18.30'da bekliyoruz."