16 Mayıs 2024 Perşembe

Eskişehir Demokrasi Güçleri: HDP yalnız değildir

HDP'ye yönelik yeni Kobanê kumpas soruşturmasına Eskişehir'de tepki gösterildi. Eskişehir Demokrasi Güçleri, demokratik siyasette ısrarcı olduklarını söyledi, "Susmayacağız" diye vurguladı. Eylemde ayrıca 1 Mayıs'a çağrı yapıldı.

Eskişehir Demokrasi Güçleri, yeni Kobanê kumpas soruşturmasına tepki gösterdi. Ulus Anıtı önünde yapılan açıklamada, "HDP yalnız değildir" denildi.

Ortak açıklamayı okuyan Şahap Arpacı, Ankara merkezli yürütülen Kobanê soruşturması bahane edilerek 91 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini, HDP Cizre teşkilatının basıldığını hatırlattı. HDP'ye yönelik AKP-MHP iktidarı eliyle daha önce de benzer saldırılar gerçekleştirildiğini belirten Arpacı, "İktidar kaybettikçe toplumsal muhalefete ve demokratik siyaset alanına saldırmaktadır. AKP-MHP iktidarı başta Kürt halkı olmak üzere bütün toplumsal muhalefet güçlerinin siyaset yapabileceği demokratik mücadele zeminini ortadan kaldırmaya çalışmaktadır" diye kaydetti.

Silivri 5 No'lu L Tipi Hapishanesi'nde Ferhan Yılmaz'ın işkenceyle öldürüldüğünü vurgulayan Arpacı, hapishanelerde tutsaklara yönelik saldırılar ve hasta tutsakların tedavilerinin yapılmaması nedeniyle yaşanan ölümleri hatırlattı. Arpacı, tutsaklara ve HDP'ye yönelik saldırıların nedenini, "Rejimin ayakta kalabilmesi; içeride ve dışarıdaki baskı ve sindirmeyi sürdürebilmesine bağlıdır" sözleriyle açıkladı.

Farklı dönemlerde farklı bahane ve isimlerle demokratik siyasetin tasfiyesine yönelik saldırılar yaşandığı hatırlatan Arpacı, "Demokrasi güçleri olarak çok bedel ödedik, korkmadık, yılmadık ve geri adım atmadık. Türkiye halklarının demokratik, ortak ve özgür geleceği için inatla ve kararlılıkla demokrasi yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. HDP'ye yönelik bu saldırılar Türkiye'deki bütün muhalefete, demokrasi güçlerine, ortak yaşam ve mücadele umuduna ve halkların kardeşliğine yönelik saldırılardır. Halklarımızı ve demokratik kamuoyunu HDP ile dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

İşçi sınıfının, yoksul halkın, ezilenlerin, ayrımcılığa uğramış kesimlerin, sosyalistlerin, ekmek, barış, demokrasi, laiklik ve özgürlük talebiyle siyaset yapma hakkını olduğunu hatırlatan Arpacı, "Bizler demokratik ve halkçı siyasete, muhalefet hakkımıza, halklarımızın onurlu geleceğine sahip çıkarken insanca bir yaşam ve demokratik Türkiye için yurttaşlarımızı direnmeye ve 1 Mayıs alanlarında toplanmaya çağırıyoruz" diye konuştu.