8 Mayıs 2024 Çarşamba

Eskişehir Demokrasi Güçleri: Gün HDP'yi sahiplenme günüdür

Eskişehir'de yapılan eylemde konuşan HDP Eskişehir İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan, "Gün; faşizmin saldırganlığına, iç savaş politikalarına, ezilenlerin, gençlerin ve kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesini kanla bastırma siyasetine karşı HDP'yi sahiplenme, faşizme karşı birleşik mücadeleyi kuşanma günüdür" dedi.

Eskişehir Demokrasi Güçleri, HDP İzmir il binasına yapılan faşist saldırı ve katledilen Deniz Poyraz'a yapılan saldırıyı Ulus Anıtı önünde protesto etti.

"Barış ve kardeşlik çığlığını susturamayacaksınız" pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan HDP Eskişehir İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan "Rejim kendi iktidarını korumak için yeni korku iklimini oluşturmak, derinleşen rejim krizini çözmek için emekçi sol harekete ve HDP'ye yönelik saldırılarla çıkış yaratmaya çalışıyor" dedi.

"Bu saldırıları çaresizliktendir" diyen Ercan, şöyle konuştu: "Biz bu katilleri ve onların emir erlerini Maraş'tan, Çorum'dan, Malatya'dan, Gazi den, Sivas'tan, Suruç'tan, Ankara Gar katliamlarından tanıyoruz. Şunu tüm dostlarımız ve Türkiyeli halklar bilsin ki eğer bu ülkede iç savaş derinleşmemiş halklar birbirine karşı düşman olmamışsa bu bizlerin barışa ve demokrasiye olan inancımızdandır.

"HDP İzmir İl binasına yönelik katliam saldırısı sadece HDP'ye değil tüm halklara, işçilere, emekçilere, Kürt halkına, direnişi kırılamayan emekçi halklaradır. Gün; faşizmin saldırganlığına, iç savaş politikalarına, ezilenlerin, gençlerin ve kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesini kanla bastırma siyasetine karşı HDP'yi sahiplenme, faşizme karşı birleşik mücadeleyi kuşanma günüdür.

"Saldırıya karşı tüm devrimci demokratik kamuoyunu ve halkımızı, omuz omuza HDP etrafında kenetlenmeye ve faşizmin saldırganlığına 'Dur' demeye çağırıyoruz."