19 Mayıs 2024 Pazar

Eski JİTEM itirafçısı bir kadını katletmek istedi

Eski JİTEM itirafçısı ve korucubaşı Murat İpek, üzerinde taşıdığı silahla bir kadını katletme girişiminde bulundu. İpek, olayın ardından hala bulunamazken tedavisi süren genç kadının hayati tehlikesi sürüyor.

Diyarbakır'da işlediği katliamalar, çek-senet tahsilatı ve gasp gibi olaylarda adı sıklıkla geçen eski JİTEM itirafçısı ve korucubaşı Murat İpek, sosyal medya üzerinden tanışarak nişanlandığı AKP Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve İl Gençlik Kolları Kadın Komisyonu Başkanı Aleyna Avcı'yı ateşli silahla katletme girişiminde bulunarak yaraladı.

Ağır yaralanan Avcı, hastaneye kaldırıldı. Avcı'nın yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürerken, ameliyat geçirdiği, ciğerinin bir kısmının alındığı ve hayati tehlikesinin halen devam ettiği bilgisi edinildi.

KENDİSİNİ 'BİNBAŞI' OLARAK TANITTI
Eğil ilçesinde korucubaşı olarak görev yapan itirafçı Murat İpek, bir süre önce sosyal medya üzerinde kendisini "binbaşı" olarak tanıtıp, AKP Diyarbakır Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve İl Gençlik Kolları Kadın Komisyonu Başkanı Aleyna Avcı ile arkadaşlık kurdu.

ÜZERİNDE TAŞIDIĞI SİLAHLA KATLETMEYE ÇALIŞTI
Edinilen bilgilere göre; Murat İpek ile nişanlanan Avcı, Murat İpek'in gerçek kimliğini öğrenmesi üzerine nişanı bozdu. 5 Şubat günü, Aleyna Avcı ile son kez görüşmek isteyen Murat İpek, onu Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi yeni stadyum mevkiine çağırdı. Aleyna Avcı, görüşmeye annesi ve kuzeni ile birlikte giderken, yaşanan tartışma sonrasında Murat İpek üzerinde taşıdığı ateşli silahla Aleyna Avcı'yı katletme girişiminde bulunarak yaraladı.

HALA GÖZALTINA ALINMADI
Saldırıdan sonra kayıplara karışan fail Murat İpek'in hala gözaltına alınmadığı öğrenilirken, olaya dair soruşturma başlatıldığı belirtildi.

AKP İL YÖNETİMİ OLAYIN ÜSTÜNÜ ÖRTMEK İSTİYOR
Aleyna Avcı'nın vurulması ardından AKP Diyarbakır İl Yönetimi'nin, olayın duyulmaması için aile ile görüşmelerde bulunup, gerekirse kadını özel ambulans uçak ile Ankara'ya nakledebileceklerini, olayın basına yansımamasını istemediklerini söylediği iddia edildi. Yönetimin, olaya dair herhangi bir açıklama yapmaması da dikkat çekti.

BASIN HABERİ GERİ ÇEKTİ
Diyarbakır Yenigün Gazetesi, Van Express ve Eko-Abori dün gece Aleyna Avcı'nın silahlı saldırıya uğradığı haberini geçerken, haberde Murat İpek'in ismine yer vermeyerek Aleyna'nın kimliği belirsiz bir kişi tarafından vurulduğunu ileri sürdü.

Gazete İstasyon ise dün gece geç saatte Aleyna'nın itirafçı Murat İpek tarafından vurulduğu ve hastanede yoğun bakımda olduğu haberini geçti. Gazete İstasyon haberde detaylara yer verdi. Ancak haberin sabah kaldırıldığı görüldü.

MURAT İPEK KİM?
1991 yılında PKK'ye katılmak isterken bir grup ile birlikte Şırnak'a giden Murat İpek, polis kontrolü sırasında gözaltına alındı ve itirafçı oldu. Silopi ve Şırnak emniyet müdürlüklerinde çalıştı, sorgu ve işkencelere katıldı. Onlarca kişinin katledildiği Şırnak'taki 1992 Newroz olayları sonrasında 23 Mart 1992 tarihinde gözaltına alınan 17 yaşındaki lise öğrencisi Bişeng Anık'ı, nezarethanede uyurken tüfekle başından vurarak katletti. Bişeng Anık'ın cenazesi, 3 gün sonra sırtında ve ayak tabanlarında kesici aletle işkence edilmiş halde dedesine teslim edildi.

Daha sonra Denizli'ye giden Murat İpek, DEHA TV'nin taranması olayına karıştı ve başka bir çete olayına karışmaktan da kısa bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

İtirafçı Murat İpek, 1997'de televizyon programlarına katılarak ve gazetelere itiraflarda bulunarak Bişeng Anık katliamı dahil, işlediği faili meçhul katliamları, bombalamaları ve yasadışı işleri anlattı. Gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra bunların tümünü inkar etti ve bir süre sonra tahliye edildi.