25 Nisan 2024 Perşembe

Esir düşen YPJ savaşçısı için açıklama

YPJ Genel Komutanlığı, ÖSO çetelerince esir alınan YPJ savaşçısı Çiçek Kobane'ye ilişkin açıklama yaptı, "Arkadaşımızın hayatı tehlikede. Çetelerin paylaştığı görüntüler bütün gerçekleri açıkça gözler önüne seriyor. Bu kirli uygulamalar ABD, Rusya ve Türk devleti arasında yapılan anlaşma ve politikaların sonucudur" dedi.
 

YPJ Genel Komutanlığı, 21 Ekim'de Eyn İsa'nın Mişrefa köyünde Türk çeteleri ile yaşanan çatışmada yaralı bir şekilde çetelere esir düşen YPJ'li Çiçek Kobanê'ye yapılan işkence görüntülerine ilişkin açıklama yaptı.

YPJ açıklaması şu şekilde;

"İşgalci Türk ordusu 21 Ekim saat 21.00'da Eyn Îsa'ya bağlı Mişrefa köyüne saldırdı. Saldırıya karşılık veren güçlerimizle çeteler arasında yaşanan çatışmada yoldaşımız Çîçek Kobanê ayağından yaralanarak, yaralı bir şekilde Erdoğan çetelerine esir düştü.

Kobanê doğumlu Çiçek yoldaşımız topraklarını ve halkını savunmak için DAİŞ çetelerine karşı savaşta da mücadelede yerini almıştı. Onur Direnişi'nde de aynı sorumluluk bilinciyle Eyn Îsa hattında yerini aldı. İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çeteler ateşkes kararına rağmen savaş ahlakından uzak bir şekilde işgal ve soykırım saldırılarına devam ediyor.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri DAİŞ zihniyetiyle kadın varlığına saldırıyor. Bu vahşi saldırılar Çiçek yoldaşımız şahsında bütün dünya kadınlarına ve Kuzey ve Doğu Suriye kadınlarına yöneliktir. İşgalci Türk ordusu yenilgisini bu tür fotoğraf ve görüntüler paylaşarak gizlemek istiyor.

Çiçek yoldaşımız yaralı bir şekilde Türk çetelerine esir düştü. Bütün dünyaya sesleniyoruz; bu genç arkadaşımızın hayatı tehlikede. Çetelerin paylaştığı görüntüler bütün gerçekleri açıkça gözler önüne seriyor. Bu kirli uygulamalar ABD, Rusya ve Türk devleti arasında yapılan anlaşma ve politikaların sonucudur.

Bu temelde uluslararası toplum tarafından acil bir şekilde müdahale edilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Dünya kadınlarına ve insan hakları örgütlerine, Türk devletinin çetelerinin vahşetine karşı seslerini yükseltmeye çağrıyoruz. Bu ahlak dışı uygulamalara karşı sessiz kalmak, insanlık dışı uygulamalara ortak olmak demektir. Kadın onuruna yönelik ve bütün kadınları hedef alan bu saldırıya karşı kadınların ayaklanması gerekiyor."