20 Nisan 2024 Cumartesi

Esenyurt'ta ilkokulda cinsel taciz

Esenyurt'ta bir ilkokulda kendisini müdür yardımcısı olarak tanıtan sözleşmeli memur İsmail S., Suriye'den göç etmek zorunda kalan 4.sınıf öğrencisi S.H.'ye cinsel tacizde bulundu.

İstanbul Esenyurt'ta, bir ilkokulda kendisini müdür yardımcısı olarak tanıtan sözleşmeli memur İsmail S., 4. sınıfa giden Suriyeli S.H.'ye cinsel tacizde bulundu.

"Sana kitap vereceğim, bütün Suriyelilere verilecek ancak ilk sana vereceğim" diyerek çocuğu kandırarak okulun deposuna götüren tacizci İsmail S., 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz etti. 

7 Şubat'ta yaşanan olay ardından anne R. D'nin çocuğunun şikâyeti üzerine Esenyurt Çocuk Büro Amirliği'ne gitmesiyle ortaya çıktı. 12 yaşındaki kız çocuğu verdiği ifadesinde yaşadıklarını anlatarak, "İsmail hocanın soyadını bilmiyorum ancak okulun müdür yardımcısı olduğunu biliyorum. Temizlikçi bir abla vardı bizi gördü. Sonra abla oradan gitti. Hoca gittiğini gözüyle kontrol etti. Depoya girdikten sonra kapıyı kapattı, sonra kitap istiyor musun dedi. Ben hayır istemiyorum dedim" dedi.

İfadesinde, tacizi bir öğretmenine anlatmaya çalıştığını da aktaran kız çocuğu, şunları ifade etti: "Odada 10 dakika kadar kaldık. Sonra 5 lira verdi zorla. Ben de dışarıya çıktım. Parayı çöpe attım. Ben bunu N. isimli öğretmenime anlatmaya çalıştım ancak bana şu an müsait değilim sonra anlat dedi. Ben sınıfta çok ağladım. Sonra olanları anneme anlattım. Annem beni özel doktora götürdü" diye kaydetti.

KENDİNİ MÜDÜR YARDIMCISI OLARAK TANITIYOR
İsmail S.'nin kendisini bazı çocuklara öğretmen ve müdür yardımcısı olarak tanıtan sözleşmeli memur olduğu öğrenildi. Şam'ın kırsalındaki Darayya ilçesinden çocuklarıyla göçetmek zorunda kalan anne R. D. ifadesinde, tacizci İsmail S.'nin kızına ailesiyle ilgili sorular sorduğunu da aktardı.