20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenyurt halk buluşmasına sokak sokak çağrı

"HDP'liyiz her yerdeyiz" kampanyası kapsamında 1 Ağustos'ta Esenyurt'ta gerçekleştirilecek halk buluşmasının çalışmaları İstanbul'un ilçelerinde devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) "HDP'liyiz her yerdeyiz" kampanyası kapsamında 1 Ağustos'ta saat 18.00'de Esenyurt ilçesinde gerçekleştireceği halk buluşmasının çalışmaları 2'nci gününde devam ediyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın katılımı ile gerçekleştirilecek buluşma kapsamında bugün de Sarıyer, Beşiktaş, Kağıthane, Eyüp, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Esenyurt, Kartal, Maltepe, Pendik ve Ümraniye ilçelerinde sokaklara çıkan partililer, halkı buluşmaya davet etti.

Kartal, Maltepe, Pendik ve Ümraniye ilçelerinde çamışmalara katılan HDP milletvekilleri Dersim Dağ ve Dilşat Canbaz Kaya, Kürtlere ve halklara yönelik saldırılara dikkat çekerek, buluşmaya güçlü katılımın saldırılara cevap niteliği taşıdığını ifade etti.

HDP milletvekilleri Hasan Özgüneş ile Züleyha Gülüm'ün aralarında bulunduğu bir diğer grup da Sarıyer, Beşiktaş, Kağıthane, Eyüp ilçelerinde sokaklarda ve kentin işlek caddelerinde yaptıkları çalışmalar ile halkı buluşmaya davet etti. Gülüm ve Özgüneş, adalet, özgürlük, barış talepleri ile ve doğa talanı ile emek sömürüsüne karşı ses çıkarmak için buluşmaya katılmanın önemine dikkat çekerek, ortak taleplerin ortak mücadele ile daha güçlü sonuçlara yol açacağını belirtti.

SOKAK SOKAK, EV EV GEZDİLER
Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Esenyurt ilçelerinde de aralarında HDP milletvekilleri İmam Taşçıer ile Murat Sarısaç'ın bulunduğu partililer, sokak sokak, ev ev gezerek, halkı buluşmaya davet etti.

Milletvekilleri, HDP'ye yönelik kapatma davası, Kürtlere, muhaliflere, mültecilere ve halklara yönelik saldırılara dikkat çekerek, buluşmaya güçlü katılımın saldırılara güçlü bir cevap olacağını belirtti.