13 Mayıs 2024 Pazartesi

'Eş Genel Başkanımız derhal serbest bırakılsın'

5 buçuk aydır tutuklu olan SES önceki dönem Eş Genel Başkanı Gönül Erden için basın toplantısı düzenleyen SES MYK'sı, Erden'in derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), MYK eski Eş Genel Başkanı Gönül Erden'in tutukluluk sürecine ilişkin Akar Otel Toplantı Salonu'nda basın toplantısı yaptı.

Basın metnini okuyan SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, "25 Mayıs 2021 günü Eş Genel Başkanımız Selma Atabey, önceki dönem Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, eski Genel Başkanlarımızdan Bedriye Yorgun, eski MYK üyelerimiz Fikret Çalağan ve Belkıs Yurtsever ile Ankara SES Şube önceki dönem Eşbaşkanımız Rona Temelli ve Ankara Şube Yöneticilerimiz Erdal Turan ve Ramazan Taş gözaltına alınmıştı. 8 günlük gözaltı sürecinde arkadaşlarımızın 31 Mayıs 2021 günü susma hakkını kullanarak tutanakları düzenlenmiş olup, 1 Haziran günü de savcılığa çıkarılmışlardı, ancak savcılık arkadaşlarımızın ifadesini dahi almadan hepsini tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmiş akşama kadar süren yargılamalar sonucunda tüm arkadaşlarımız mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı" hatırlatması yaptı.

Yapılan itirazlar üzerine Erden hakkında tutuklama kararı çıkarılarak ve 21 Eylül 2021 günü Ankara'da ikamet ettiği evden gözaltına alınarak, usulen sorgusunun yapıldığını ve tutuklandığını belirten Atabey, Erden'e hapishanede tecrit uygulandığını söyledi. 

5 buçuk aydır tutuklu olan Erden'ın haklarının ihlal edildiğini dile getiren Atabey, şöyle devam etti: "Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Gönül Erden emek, barış, demokrasi ve sağlık hakkı mücadele görevini tüzüğümüz ve örgütümüz tarafından ortaya konulan kararlarla yürütmüş, sendikamızın mücadelesinin gereğini yerine getirmiştir. Gönül Erden aynı zamanda sağlık emeğinin çoğunluğunu oluşturan kadınların en temel haklarını her mecrada dile getirip öncülük etmiştir.

Bu haksız tutukluluğun nedeninin emekçilerin ve halkımızın sendikamıza yönelik son dönemlerde artan sempatisini ve ilgisini engellemeye dönük olduğu da ortadadır. Tüm bu gerçekler ışığında önceki dönem Eş Genel Başkanımız Gönül Erden'in bir an önce serbest bırakılması gerektiğini bir kez daha kamuoyuyla saygı ile paylaşıyor, sendikal mücadelenin değil bu mücadeleyi engellemenin suç olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Bu duruma sesiz kalmayacağız gibi sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin taleplerinin SES'i olmaya devam edeceğiz."