17 Mayıs 2024 Cuma

Erwin Motor: Bir Adanmışlık Hikayesi bu akşam izleyiciyle buluşacak

Tiyatro İmge bu akşam sahneleyeceği Erwin Motor: Bir Adanmışlık Hikayesi ile 2023-2024 sezonunu açacak. Bir işçinin kapitalizme adanmışlığını ve buna karşı yürüteceği mücadeleyi ele alacak oyun 20.30'da Moda Sahne'de sergilenecek. 

Bilim Eğitim Estetik Kültür ve Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) bünyesinde faaliyet yürüten Tiyatro İmge'nin sezonu başlatacağı "Erwin Motor: Bir Adanmışlık Hikayesi" bu akşam izleyicilerle buluşuyor. 

Bir kapitalizm eleştirisi olmanın yanında, kapitalizme karşı neden ve nasıl mücadele yürütülmesi anlatan Magali Mougel'in yazdığı oyun, saat 20.30'da Moda Sahnesi'nde sahne alacak. 

Tiyatro İmge oyuncuları Ayşenür Beksav ve Ahmet Uçar ile 27 Mart Dünya Tiyatro Günününde yaptığımız röportajda, sanatçılar oyunun kapitalizme adanmışlığı farklı ele aldığını belirtmişti. Sanatçılar, "Bu metinde beni bir devrimci sanatçı olarak en çok etkileyen şey, bu adanmışlığa farklı yaklaşıyor oluşu. Çünkü biz ezen-ezilen imgelerine baktığımızda hem oyuncu hem de devrimci sanatçılar olarak çok zorlandık başlangıçta. İzlerken seyirci şunu hissedecek, 'ya bu üretim müdürü kötü biri ama haklı şu anda.' Ya da oradaki patroniçeyi izlerken, 'aslında süreç onu buraya getirmiş' gibi çok insani bir yerden hak verecek. Ama günün sonunda aslında perdenin arkasında esas kötü olan, savaşılması gereken şeyin kapitalizm olduğunu, o canavarı çok net gösteren bir oyun. Dolayısıyla buralar bizi çok heyecanlandırıyor. Bence bizim muradımız bu" demişti.

Yedek parça fabrikası olan Erwin Motor'da gece vardiyasında çalışan Cécile Volanges'in kapitalizme adadığı hayatını anlat Magali Mougel'in yazdığı oyunun çevirmeni Reyhan Özdilek, yönetmeni Cenk Dost Verdi. Oyununun proje asistanları Ahmet Bozada, Yağmur Babalık, Ebru Sarıkaya, kostüm tasarım ise Esra Enis Kesicibilek'te.