3 Mayıs 2024 Cuma

Ersoy ve Yeni Şafak 'barınamıyoruz' eylemlerini hedef aldı

Saray'ın kalemşörü Yeni Şafak gazetesi, İstanbul'da başlayan ve çok sayıda kente yayılan üniversite öğrencilerinini direnişini kriminalize etme çalışmalarına başladı. 

Üniversite öğrencileri yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte fahiş fiyatlara yükselen kira zamları ve  devlet yurtlarının yetersizliği nedeniyle tarikat/cemaat yurtlarına zorlandıklarını belirtmiş ve buna karşı eyleme başlamıştı. "Kalacak yerimizi yok" diyerek İstanbul'da bir parkta sabahlamaya başlayan öğrencilerin eylemleri birçok kente ve kentlerin birçok noktasına yayılmıştı. 

Üniversite öğrencilerinin direnişinden korkan iktidar panik halinde saçmalamaya başladı. Yetkililer direnişi o kadar anlamamış olacak ki İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy; Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy'de yaşayan öğrencilerden 28'inin başka kentlerde okuduğunu açıkladı. Üstelik, röportaj yapmak için gelen gazeteciler hangi okulda okuduklarını sorduklarında gençler zaten bunu anlatıyorken. 

Ersoy, 127 öğrencinin ise barınma sorunu olmadığını da iddia etti. Oysa eyleme 3-5 öğrencinin direnişi daha ilk günden onlarca öğrencinin dayanışmasıyla büyüdü. 

Yeni Şafak gazetesi de Saray'ın kalemşörlüğü misyonunu, yine iktidarın yalanlarından derlediği yanlış bilgilerle haber yaparak yerine getirdi.