18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ersoy: Bu mücadele diktatörlüğe karşı mücadeledir

HDP Milletvekili avukat Oya Ersoy, "İstiyorlar ki herkes tek ses olsun. Bu sistemin adı diktatörlüktür. Biz buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Kendisi de bir avukat olan HDP Milletvekili Oya Ersoy, Ankara Adliyesi önündeki eyleme katıldı. Yasayı ve yürütülen mücadeleyi değerlendiren Ersoy, "Mücadelemiz Türkiye'de diktatörlüğün kurumsallaştırılmasına karşı mücadelemizdir" diye konuştu. 

Ersoy şunları söyledi:

"Adalet talebini savunduğumuz için, mesleğimizi, örgütlü duruşumuzu, savunmayı savunduğumuz ve onurumuza sahip çıktığımız için bütün meslektaşlarımızla buradayız. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Bu yasa uygulanmayacak, bu yasa çıkarılmayacak. Çok kararlılar çünkü bu yasa sadece Saray'ın çıkarı için. Sadece bu da değil, bekçiler yasası, güvenlik soruşturmaları yasası... Bütün bir paketin parçasıdır baro yasası. İstiyorlar ki memleket tek ses olsun. BBP MHP gibi olsun. Sendikalar Hak-İş gibi olsun. Sadece barolar değil bütün meslek örgütleri ortadan kaldırılsın. Her bir vatandaşın başına da bekçi dikelim diyorlar. Bu sistemin adı diktatörlüktür. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu mücadele onurumuza sahip çıkma, savunmayı öldürmeme mücadelesidir. Avukatlar susarsa, halk susar. Bütün olarak Türkiye'de diktatörlük inşasının kurumsallaştırılmasına karşı mücadelemizdir."