26 Nisan 2024 Cuma

Ersoy: AKP politikaları halkın sağlığını tehdit ediyor

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek şarbon şüphesiyle tedavi gören hastaların durumlarını inceleyen HDP'li heyet adına konuşan Milletvekili Oya Ersoy, AKP politikalarının halkın sağlığını tehdit ettiğini söyledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Hüda Kaya, Oya Ersoy, Züleyha Gülüm ve HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir'in aralarında bulunduğu heyet, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek şarbon tedavisi gören hastaların durumunu inceledi. Heyet, inceleme ardından hastane önünde açıklama yaptı.
 
HDP Milletvekili Oya Ersoy, hafta sonu itibariyle Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 25 hastanın başvurduğu söyledi. Başvuru yapan hastaların ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiğini aktaran Ersoy, "Haseki Hastanesi'nde de 22 başvuru yapıldığını ve şu anda 2 kişinin yatarak tedavi altına tutulduğunu öğrendik. AKP iktidarının bu ülkede yıllardır sürdürdüğü politikaların halk sağlığını tehdit ettiğini yaşamaktayız. Bu durum, sınırsız ve denetimsiz hayvan ithalatının bir sonucudur" dedi.
 
Ersoy, "Hayvanların denetimi neden yapılmıyor? Neden yerli hayvancılık tüketilip ortadan kaldırılarak bu halk ithal ete mahkum ediliyor? Ve bu durumun sonucunu neden halk yaşıyor?" sorularını yöneltti.
 
'ŞARBON ŞÜPHESİNDE YALNIZCA İSTANBUL BİLİNİYOR'
 
Hayvanların denetimlerinde gerekli yönetmeliklere göre davranılmadığını söyleyen Ersoy, şöyle devam etti: "Biz, yaşanan şarbon hadisesinde sadece İstanbul'u, Silivri'yi biliyoruz. Ancak bizler, tüm ülke çapında ne kadar hayvan ithal edildi ve nerelerde ne kadar hayvan şarbon tespit edilip itlaf edildi bunları bilmek istiyoruz. Sadece hayvanların itlaf edilmesiyle de çözülecek bir mesele değildir. Halk sağlığının ne kadar tehdit edildiğinin açıklanması lazım. Biz diyoruz ki, yerli hayvancılığın teşvik edilmesi, hayvancılık yapanların korunması ve gerekli teşviklerin yapılması gerekir. Türkiye'nin tarımını ve hayvancılığını bitiren bu politikalardan vazgeçilmediği müddetçe gıda güvenliğinin sağlanmayacağını da biliyoruz." 
 
Açıklama esnasında hastaneye gelen çok sayıda kişi, HDP'li vekillere yaşadıkları sorunları anlattı. O anlarda polislerin çekim yapmasına HDP'li vekiller tepki gösterdi.