16 Nisan 2024 Salı

Ermenekli madenciler adliyeye sevk edildi

Hak gasplarına karşı Ermenek'ten Ankara'ya yürümek isterken jandarma saldırısıyla gözaltına alınan madenciler Ermenek Adliyesi'ne getirildi.

Karaman Ermenek'te bir yılı aşkın süredir maaş ve tazminatlarını alamadıkları için Ankara'ya yürümek isterken gözaltına alınan maden işçileri Ermenek Adliyesi'ne getirildi.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin'in de  aralarında olduğu 30 madenci emniyette susma hakkını kullandı. Adliyeye getirilen işçilerin savcılık ifadelerine başlanması bekleniyor. Gözaltına alınanlara destek amacıyla işçilerin adliye önüne gelmesi ise polis tarafından engelleniyor.

Özbey Madencilik sahibi Fehim Özbey'in ofisinin çevresine de Jandarma konuşlandırıldı. Ofis çevresine yaklaşılmasına izin verilmediği bildirildi.

Adliye önünde basın açıklaması yapan Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, "Dün Güneyyurt halkı ve madenciler yoğun bir jandarma saldırısıyla karşılaştılar. TOMA'dan su sıkıldı, biber gazı, cop, hakaret, küfür, halkı aşağılama ile her tür yöntem denendi. Bir korku iklimi yaratmak ve patronun çıkarlarını korumak ve işçileri de haklarından vazgeçirmek için Güneyyurt ve Ermenek düzeyinde kolluk gücü adeta terör estirdi. Bugün de Ermenek giriş çıkışları tutulmuş durumda. İşçilerin kendi arkadaşlarına sahip çıkması engellenmeye devam ediliyor. Biz şuna inanıyoruz; haklıyız ve mutlaka kazanacağız" dedi.

Bağımsız Maden-İş, gözaltındaki madencilerin serbest bırakılması talebiyle Ermenek'teki sendika binası önünde saat 12.00'da basın açıklaması yapacağını duyurdu.