5 Mayıs 2024 Pazar

Erkek yargıdan kadınlara 8 Mart mesajı: İşkenceci-tecavüzcü erkeği korurum

İskenderun'da G.Ç'nin yüzüne kızgın yağ atan ve cinsel saldırıda bulunan Mustafa Resul Erkmen, 8 Mart günü tahliye edildi. Erkek yargı MİT üyesi olduğunu söyleyen, "Bana bir şey olmaz” diyen Erkmen'i serbest bırakarak kadına yönelik şiddet karşısında erkeklerin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.

AKP-MHP iktidarı, "kadına yönelik şiddeti engelleyeceğiz, cezaları artırıp, iyi hal indirimlerini kaldıracağız” iddiasıyla Meclis'te yeni bir yasal düzenlemenin hazırlığını yaparken, erkek yargı kararları, kadınlara yönelik saldırılar karşısındaki gerçek politikayı ifşa ediyor. Kadın özgürlük mücadelesi bakımından önemli bir gün olan 8 Mart'ta İskenderun 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi kadına şiddet uygulayan bir erkeği serbest bıraktı.

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi'nde 15 Aralık'ta zorla evine girdiği G.Ç'nin yüzüne kızgın yağ atıp, cinsel saldırıda bulunan Mustafa Resul Erkmen, İskenderun 4'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada tahliye edildi.

Duruşmaya G.Ç. katılmazken, şiddet faili Erkmen tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS'le katıldı. G.Ç'nin ablası, kuzeni ve İskenderun Kadın Platformu üyeleri G.Ç'ye destek olmak için davayı takip etti.

ŞİDDETİ KABUL EDEN ERKEK SERBEST BIRAKILDI
İlk duruşmada G.Ç'ye şiddet uyguladığını reddeden Erkmen, dün görülen duruşmada şiddeti kabul etti. Sadece 15 dakika süren duruşmada hakim, G.Ç'ye işkence yapan, kızgın yağ döken, yüzünde kırıklar ve kulağında yırtılmaya neden olan, cinsel istismar saldırısında bulunan Mustafa Resul Erkmen'i, cinsel saldırı raporunu beklemeden tahliye etti. Duruşma 15 Temmuz'a ertelendi.

'MİT ÜYESİYİM BANA BİR ŞEY OLMAZ'
G.Ç'nin ablası, Mustafa Resul Erkmen'in hakkında uzaklaştırma kararı olduğunu hatırlattı. Saldırının ardından gözaltındaki Erkmen'in kendisine mesaj atarak "MİT üyesiyim ben, raporum var bana bir şey olmaz" dediğini söyleyen G.Ç'nin ablası, 8 Mart gibi bir günde tahliye edilmesini manidar bulduğunu belirtti.

'ŞİDDET YAPANLAR 8 MART'TA ÖDÜLLENDİRİLDİ'
G.Ç'nin avukatı Mehtap Sert de, baştan itibaren dosyanın nitelikli cinsel istismar ve kasten yaralamadan açılması gerektiğini ama savcının eziyetten açtığını söyleyerek, "Eziyette 2 yıldan 5 yıla kadar ceza isteniyor. 2 yılın yatarı hiç yok. Sanık 2.5 ay cezaevinde kaldı. Yasalarda sorun var. Savcının kasten yaralamadan dosyayı açması da sorunlu. İstismara dair raporu bekliyoruz. Mücadelemiz sürecek" dedi.

Sert, 8 Mart gibi bir günde tahliye kararı verilerek kadına şiddet uygulayanların, kadın katillerinin ödüllendirdiğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?
Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi'nde 15 Aralık'ta Mustafa Resul Erkmen, G.Ç'nin kapısını çalarak, zorla içeri girdi. G.Ç'ye zorla uyuşturucu veren, cinsel saldırıda bulunan, sandalyeye bağlayarak işkence yapan ve kafasına kızgın yağ döken Mehmet Resul Erkmen, gözaltına alınan tutuklandı. Erkmen 2,5 ay gibi kısa bir süre sonra dün görülen 15 dakikalık duruşmada serbest bırakıldı.