19 Nisan 2024 Cuma

Erkek yargı önlemedi kadın katliamına yayın yasağı getirdi

Sema Kılıçin adlı kadın, boşanmak için mahkemeye başvurduğu erkek tarafından İstanbul Ataşehir'de bir parkta tarafından katledildi. Tuncay Kılıçin'in daha önce de bıçaklı saldırısına uğrayan Sema Kılıçin'in katledilmesiyle ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı "infial yaratabilir" gerekçesiyle yayın yasağı getirdi.

Erkek devlet bir kez daha bir kadının katledilmesinin önünü açtı. Daha önce birçok kez şiddete uğradığı, bıçaklı saldırıyla katledilmek istenen Sema Kılıçin, evli olduğu Tuncay Kılıçin'den boşanmak için dava açtı. 6 Mayıs günü avukatıyla görüşmeye giden Sema Kılıçin adliyeden evine dönerken Tuncay Kılıçin tarafından İstanbul Ataşehir'de zorla bir parka götürülerek katledildi.

ERKEK YARGIDAN YAYIN YASAĞI
Katliamın ardından erkek devlet yargısı hızla yayın yasağı kararı aldı. Karar, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine "eylemin toplumda infial yaratabilecek nitelikte olduğu ve suç işlenmesini önleme amacıyla" alındığı iddia edildi.

Sema Kılıçin'in cenazesi Ataşehir Müminderesi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

ABİ ERSİN: EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM
Katliamın ardından konuşan abi Hikmet Ersin, kardeşinin daha önce de bıçaklı saldırı ve şiddete uğradığını anlattı. Abi Ersin, "Tartışma olmuş, babamın evine gitmiş. Çocuklarıyla ayrı kalmaya dayanamayınca geri gitmiş. Boşanma süreci var. Dava açmışlar iki tarafta. Kardeşim avukata gidiyor. Adliyeden geri gelişte eve giderken planlı bir şekilde parka zorla götürüyor. Orada da bıçaklayıp öldürüyor. Şikayet edildi daha önce. 1 hafta 15 gün öncesinde karakola gidiyorlar. Yine bıçaklı bir saldırı oluyor dilekçe veriyorlar. Evi basıyor" sözleriyle sistematik hale gelen katletme girişimlerinin engellenmemesine tepki gösterdi. Hikmet Ersin, kardeşini katleden Tuncay Kılıçin'in en ağır şekilde ceza almasını istediğini söyledi.