24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdoğmuş: AKP seçimi iptal ettirmek istiyor

Suruç'ta yaşanan sandık hileleri ve saldırılar ile ilgili açıklama yapan HDP Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, AKP'nin her dönem Suruç üzerinden provokasyon yaptığını belirterek, AKP'nin seçimi iptal ettirmek için uğraştığını ancak kendilerinin itirazları olacağını ifade etti.
Suruç'ta yaşanan saldırılar ve sandık hileleri ile ilgili HDP Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş Adil Seçim'e açıklama yaptı. 
 
Suruç merkezde AKP'li vekillerin de içinde olduğu grupların okullara giderek sandıklara müdahale ettiğini, buralardaki sandık görevlilerinin sandık çevresinden zorla uzaklaştırıldığını belirtti.
 
Aynı zamanda usulsüz oy kullanıldığına dikkat çeken Erdoğmuş, "Adliyeye gittik, itiraz ve suç duyurusunda bulunduk" dedi. YSK'nın olaya müdahil olduğunu belirten Erdoğmuş, güvenlik zaafı olduğunu belirtti. 
 
Erdoğmuş, emniyetin bu gruplarla yan yana görünmek istemediğini fakat müdahale etmekte de isteksiz olduğunu söyledi.
 
AKP HER DÖNEM SURUÇ ÜZERİNDEN PROVAKASYON YAPIYOR
 
Erdoğmuş, Suruç'ta yaşanan krize dair ise şu tespitlerde bulundu: "Bize göre çözüm sürecinin bittiği adres Suruç'tur. Suruç ve Ceylanpınar'daki iki olay, Türkiye'yi yeni bir sürece sürükledi. Arkasından da 15 Temmuz darbesi bu işi besledi ve bugünlere geldik. Ceylanpınar'da gayrimeşru diyebileceğimiz, devletin zırhına bürünmüş, siyasi iktidardan destek alan bir müdahale var."
 
Suruç'ta geçtiğimiz günlerde yaşananlara ilişkin ise AKP'nin Suruç'ta bir faaliyeti bulunmadığını söyleyen Erdoğmuş, bir gruba adeta devlet yetkilerinin havale edilmiş olduğunu vurguladı. Erdoğmuş, "Benim görebildiğim şudur, sadece Suruç'ta değil, Urfa gerek önce gerekse şimdi yaşanan pervasızlığım cevabını sandıkta verecektir. Sizler de buna şahit olacaksınız" dedi. 
 
Seçimlerin iptal olma olasılığına dair de konuşan Erdoğmuş, amaçlananın bu olduğunu ama seçim iptalinden ziyade sandıklar açıldıktan sonra bazı itirazlarının olacağını belirtti. Erdoğmuş, "Bu itirazlara göre hangi sandıkta nasıl bir müdahale olmuş, biz de onun üzerinde duracağız" dedi.