9 Mayıs 2024 Perşembe

Erdoğan'ın suç duyurusundan sonra gözaltına alınan Koyurga serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "hakaret ettiği" gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduktan kısa bir süre sonra gözaltına alınan Karabağlar Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Dila Koyurga serbest bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suç duyurusunda bulunduğu CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı verilen Koyurga, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Gözaltı işlemi uygulanan Koyurga'nın ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.
 
Koyurga'nın, 7 yıl önce yaptığı bir paylaşımla Erdoğan'a hakaret ettiği belirtilerek, hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Sorgu hakimliğindeki işlemlerinin ardından Koyurca, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medya hesabı üzerinden, "7 sene önceki sosyal medya paylaşımları nedeniyle ifadeye çağırılan Karabağlar Meclis Üyemiz Dila Koyurga adli kontrol tedbiri uygulanmak suretiyle serbest bırakıldı. Ekonomik krizi, işsizliği ve ülkenin sorunlarını çözmeye çalışmak yerine, o tarihte 17 yaşında olan bir kız çocuğunun 7 sene önceki tweetleriyle uğraşarak siyaset üretmeye çalışmak, iktidarın ülkeyi yönetmekteki aczini gösteriyor" paylaşımında bulundu.