29 Mart 2024 Cuma

Erdoğan'ın eski jetinde 1 ton 300 kilo kokain yakalandı

Erdoğan'ın filosunda bulunan ve Affan Havacılık A.Ş. bünyesindeki ACM Air firmasına devredilen jet uçakta 1 ton 300 kilo kokain yakalandı. Uçağın satıldığı şirketin Ceo'sunda ise AKP Diyarbakır milletvekili aday adayı bulunuyor.

Brezilya Fortaleza Havalimanı'ndan Belçika'ya uçacak olan ACM Air firmasına ait TC GVA adlı iş jetinde onlarca valiz kokain yakalandı. Uçağın daha önce Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılan TC ATA uçağı olduğu ve satıldıktan sonra adının TC GVA olarak değiştirildiği öğrenildi.

Türkiye'de ACM Air adında bir şirkete ait jette onlarca valiz dolusu kokain yakanlandı. Uçaktaki kokain miktarının 1 ton 300 kilo olduğu açıklandı.

Fortaleza Havalimanı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından uçaktaki valizlerin incelenmesiyle yüklü miktarda kokain bulunurken, İspanyol yolcu ve uçuş ekibi gözaltına alındı.

ACM Havayolları uçaktaki kokainin kendileriyle ilgisi olmadığını iddia ederken, uçağı İspanyol pasaportuna sahip bir kişiye kiraladıklarını açıkladı.

ŞİRKETİN CEO'SU AKP'Lİ
ACM Air adlı şirket, Affan Havacılık A.Ş'ye bağlı. Şirketin Ceo'su ise AKP Diyarbakır milletvekili aday adayı Çiğdem Özkan.

Affan Havacılık A.Ş. şirketinin 2019 yılı vergi borçluları listesinde 1 milyar 59 milyon TL ile ilk sırada yer aldığı ortaya çıkarken, aynı şirkete 2017 yılında "TC GAP" ve "TC ATA" uçaklarının satıldığı tespit edildi.