25 Nisan 2024 Perşembe

'Erdoğan'ın bekası' için sınır köyleri bombalanıyor

İktidarda kalmanın tek yolunu savaş politikasında gören faşist şef Erdoğan'ın işgal tehditlerinin ardından, Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê, Til Temir, Şehba ve Minbic bölgeleri yoğun biçimde bombalandı. Ehrez'de halkın evlerini doğrudan hedef alındı.

Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırılarını artıran işgalci Türk devleti, Kobanê başta olmak üzere çok sayıda kenti yoğun biçimde bombaladı.

Faşist şef Erdoğan'ın işgal tehdidinde bulunduğu Kobanê kentinin güneyindeki Miştenur Tepesi ile Qeremox, Til Şetîr, Siftekê, Kor Eli, Çarixli, Til Şeyir ve Zormexar köylerine şiddetli saldırılar gerçekleştirildi. Türk ordusu, köylere onlarca obüs ve havan atışı gerçekleştirdi.

Saldırılar gece geç saatlere kadar sürerken, Kobanê üzerinde savaş uçağı hareketliliği yaşandı.

ŞEHBA
İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Şehba bölgesininin sınır köyleri olan Soxanekê ve Hirşe köylerine de obüs ve havan atışları yaptı. Saldırı, geç saatlerde Bênê ve Meyase köylerinde devam etti.

İşgal güçleri, Til Rıfat yakınlarındaki Minix havaalanını da bombaladı. Türk devleti, Şehba'ya bağlı Ehrez ilçesinde sivil alanları vurdu. Alınan bilgiye göre, bombardımanda halkın evlerini doğrudan hedef alındı.

TİL TEMİR
Serekaniye işgal edildikten sonra cephe hattı durumuna gelen Til Temir'in köyleri de hedef alındı. Türk devletine ait SİHA'lar, ilçeye bağlı Dirdara ve Til Tewil köylerini bombaladı. Bölgede uzun süre hava hareketliliği yaşanırken, ilçenin batısındaki Gozeliyê köyüne de top atışları gerçekleştirildi.

MİNBİC
Türk devleti ve çeteleri, Minbic'in batısındaki Seyada ve Kawkilî köylerine top atışları gerçekleştirdi. Saldırı ile eş zamanlı olarak bölgede hava hareketliliği yaşandı.