2 Mayıs 2024 Perşembe

Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Kanal İstanbul'u neticeye ulaştıracağız

Yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstanbul projemizi inşallah adım adım ilerletecek ve mutlaka neticeye ulaştıracağız" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın yeni yılını kutlamak için yayınladığı mesajda, halkın itirazını yükselttiği Kanal İstanbul Projesini yapacaklarını belirtti. 

Erdoğan mesajında 31 Mart seçimlerini hatırlattı ve önümüzdeki seçimler için 2023 tarihini verdi. Erdoğan, "2023 yılı Haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimine kadar kesintisiz bir icraat dönemine girmiş oldu" dedi.

Erdoğan, kamuoyunun itiraz ettiği Kanal İstanbul projesiyle ilgili de mesaj verdi: "Aynı şekilde, ülkemize stratejik ve ekonomik çok büyük katkıları olacak Kanal İstanbul Projemizi de inşallah adım adım ilerletecek ve mutlaka neticeye ulaştıracağız."

"2020 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, esenlik ve refah getirmesi temennisiyle, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum" diyen Erdoğan, Libya ile yapılan anlaşmaları hatırlattı.