16 Mayıs 2024 Perşembe

Erdoğan'dan Minbic açıklaması: Kesin bir şey yok

Suriye ordusunun Minbic'e girmesiyle ilgili "Kesin bir şey yok" diyen Erdoğan, Suriye'nin Minbic'e yönelik psikolojik bir eylem içinde olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye ordusunun Minbic kentine girdiğini ilan etmesiyle ilgili, "Kesinleşmiş bir şey yok" dedi.
 
İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bu toprakların Suriye'ye ait olduğunu vurgulayarak, "Suriye'nin bir defa bölünmesine zaten karşıyız ama bizim bütün hedefimiz oradaki terör örgütlerinin oradan çıkmasıdır. Terör örgütlerinin çıkması halinde zaten bize de yapacak iş kalmaz" dedi.
 
"Bizim bütün hedefimiz burada YPG'nin gerekli dersi almasıdır. Bu konuda da kararlılığımız tamdır" diyen Erdoğan bölgeye ilişkin Ankara'nın ABD ve Rusya ile olan ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde devam ettiğini söyledi.
 
Suriye'nin Minbic'e yönelik psikolojik bir eylem içinde olduğunu söyleyen Erdoğan, "Orada kendi bayrağını dalgalandırma gibi bir durum olduğunu biliyoruz. Ama ortada henüz daha kesinleşmiş bir şey yok. Bir saat kadar önce yine arkadaşlarımla, istihbaratla vesaire görüşmeleri de yaptım" diye konuştu.
 
Cumartesi sabahı, Dışişleri Bakanı, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı, Savunma Bakanı ve Özel Temsilciden oluşan bir heyetin Moskova'ya gideceğini hatırlatan Erdoğan, "Orada bu konuları etraflıca ele alacaklar. Ardından belki benim de Sayın Putin (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) ile hem telefon hem de Moskova veya Soçi ziyaretim olabilir. Bunları bizim bu arada çok ciddi olarak ele almamız gerekiyor" dedi.