18 Nisan 2024 Perşembe

Erdoğan'dan inşaat sektörüne müjde: Yeni camiler yapacağız

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşaat sektörünün yeni sürecini AKP ile başlattığı cami yapım tarihi ile ayağa kaldıracağını ifade etti. "Birileri aramızdaki farkları kaşıyarak komşuyu komşuya kırdırdı" diyen Erdoğan, toplumda yarattığı düşmanlığı da yine kendi dışındaki mihraklarda aradı.
Beştepe'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ve IŞİD'in toplumda taraftar bulmasının nedenini manevi boşluk olduğunu iddia ederek vaaz ve hutbe dilinin gençlerin anlayacağı şekilde güncellenmesi gerektiğini söyledi.
 
Ordunun varlığının toplumun dini temelde yeniden örgütlenmesinde yeterli görev alamdığına değinen Erdoğan, "140 bin kişilik bir ordu. Bu asla hafife alınamaz. Acaba biz inancımızı bu ülkede yaşamak ve yaşatmakta niye başarılı değiliz sorusunu kendimize sormamız lazım diye düşünüyorum" dedi.
 
Erdoğan, "Biz şu anda çocuklarımızın ayaklarını camilere alıştıracağız, hanımların aynı şekilde ayaklarını camilerimize alıştıracağız ve böylece, cami Müslümanların cem olduğu yerdir, bunu bu şekilde ilan edeceğiz" dedi. Dini tarikat ve yurtlarda din görevlisi adı altındaki cinsel istismarcılara değinmeyen Erdoğan, kadın ve çocuklara yönelik cami ve din baskısının devam edeceğinin ipuçlarını verdi.
 
"Güçlü bir iktidar partisi olmamıza rağmen kapatılma ile karşı karşıya kaldık. Gerekçesi neydi? İrtica" diyen Erdoğan, kendi döneminde kapatılan ve fiilen kapatmasa bile siyaset yapamaz hale getirmeye çalıştığı partileri unuttu.
 
"Camilerimizin ahıra çevrildiği, satıldığı, kapısına kilit vurulduğu süreçlere şahit olduk. Apartmanların bodrum katlarında namaz kılıyorduk, cami yoktu" diyen Erdoğan, şimdi de cami yapım sürecini AKP ile başlattı.
 
"Modernleşme dini hassasiyetlerimizin örselenmesine neden oluyor. Gençlerimizin ayakları gün geçtikçe camilerden çekiliyor. Camilerimiz sürekli açık kalmalı. Şayet geleceği inşa edeceksek, dün olduğu gibi bugün de cami merkezli bir hayatı özendirmemiz, teşvik etmemiz gerekiyor" diyen Erdoğan, yeni inşaat sektörünün cami yapımı üzerinden gelişeceğinin sinyalini verdi.
 
Kullandığı nefret ve ötekileştirme dilinin ulaştığı dozaj kendisine de garip gelmiş olacak ki "Birileri aramızdaki farkları kaşıyarak komşuyu komşuya kırdırdı" diyerek halklar arasında yarattığı düşmanlığı eleştirdi.