16 Mayıs 2024 Perşembe

Erdoğan'a göre işsizlik yok

Erdoğan, işsizlik olmadığını iddia etti, "İsteyen herkesin işi var" dedi. İşsizlik, açlık ve yoksulluğa sürüklenen milyonların yaşadıklarının kendi tercihleri olduğunu söyleyen Erdoğan, fahiş fiyat artışlarını, "Tüm dünyanın sorunu" diyerek meşrulaştırmaya çalıştı.

Erdoğan'a göre, insanlar çalışma istemedikleri işsiz, fahiş fiyatlardan bahsedenlerse küresel senaryoların borazanlığını yapıyor.

Antalya'daki Phaselis Tüneli açılışına video konferansla katılan Tayyip Erdoğan, konuşmasında, Türkiye'nin, dünya genelindeki pandemi ve savaş nedeniyle başlayan sorunlardan en az etkilenen ülkeler arasında yer aldığını öne sürdü. Erdoğan, "Ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir" iddiasını, "İsteyen herkesin çalışacak işi vardır" sözleriyle devam ettirdi.

İşsizlik olmadığını, insanların iş beğenmediğini söyleyerek halkın işsizlik, açlık ve yoksulluk gerçeğini maniple eden Erdoğan, fahiş fiyatların sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını söyleyerek durumu meşrulaştırmaya çalıştı.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: "Dünyanın tamamında daha fazlasıyla yaşanan sıkıntıları sanki sadece Türkiye'ye mahsus gibi göstermeye çalışanların özellikle derdi milletin derdini dile getirmek değil küresel senaryoların borazanlığını yapmaktadır. Altını çizerek tekrarlıyorum, enerjiden gıdaya madenlerden teknoloji ürünlerine kadar pek çok alanda yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntılıdır. Hatta Türkiye üretim gücü ve lojistik avantajlarıyla bu sıkıntıdan en az etkilenen ülkelerden biridir. Milletimden çoğu da mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumları felaket tellallığının malzemesi haline dönüştürmeye çalışanlara itibar etmemesini istiyorum. Hamdolsun ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır."