19 Nisan 2024 Cuma

Erdoğan yine Boğaziçi öğrencilerini hedef aldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektörü protesto eden öğrencileri bir kez daha hedef aldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne atadığı kayyum rektör Prof. Dr. Melih Bulu'yu protesto eden öğrencileri bir kez daha hedef aldı. Erdoğan, "Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı eylemlerin demokrasiyle ilgisi yoktur" dedi.

Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne video konferas ile katılan Erdoğan, yine Boğaziçi Üniversitesine atanan kayyum rektörü protesyo eden öğrencileri hedef aldı.

Üniversiteye yapılan atamayı 'rutin bir atama' olarak niteleyen Erdoğan, "Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri takip ediyoruz. Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle hak arayışıyla, fikir ve ifade özgürlüğüyle ilgilisi yoktur" diye konuştu.

Erdoğan "Biz bu filmi 18 yıldır yüzlerce defa seyrettik. Biz bu kirli senaryonun aktörlerini vesayetin dayatmalarında, Gezi olaylarında esnafın malını mülkünü yağmalarken gördük. Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ni işgal ederken bira kutularıyla nasıl işgalci hareketler yaparken gördük. Dünyada ve Türkiye'de herkes, her şeyin değişti. Bu köhne zihniyet yerinde sayıyor. Ülkeyi geriye döndürme gayreti içindeler" dedi.