25 Nisan 2024 Perşembe

Erdoğan Şırnak'ta 'ayrımcılığı' hatırladı

Partisinin Şırnak kongresinde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kürtlere dönük ayrımcı yaklaşımları görmezden gelerek, "Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, Karabağ'da yaşananlar, bize ayrımcılığın, nasıl kan ve gözyaşından başka bir neticede getirmediğini göstermiştir" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Şırnak 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Erdoğan'ın programı kapsamında Elazığ, Mardin, Urfa, Siirt ve Batman'dan belediye otobüsleriyle yüzlerce kişi Şırnak'a taşındı.

Kongrede konuşan Erdoğan, "Hiçbir siyasi, ideolojik, sosyal, kültürel mülahaza, 83 milyon olarak birliğimizden, kardeşliğimizden daha önemli daha hayati değildir. AK Parti'nin ilk il kongresi için Şırnak'ı belirlememiz rastgele bir tercih değildir. Geçen yıldan kalan Şırnak'a bir sözümüz vardı, bu vesileyle bunu yerine getirmiş oluyoruz" dedi.

"Şırnak'ı seçmemiz aynı zamanda dünyaya bir mesajdır" diyen Erdoğan, "Irak'ta, Suriye'de, hatta geçmişte Balkanlarda, şu anda Libya'da, Karabağ'da yaşananlar, bize ayrımcılığın, ayrılıkçılığın nasıl kan ve gözyaşından başka bir neticede getirmediğini göstermiştir" ifadelerini kullandı.

"Muhalefet milletimizden olabildiğince uzak duruyor. Kapalı kapılar ardında siyaset yapmak kolay" ifadeleriyle muhalefeti hedef alan Erdoğan, valilikler eliyle getirilen eylem ve etkinlik yasaklarına değinmeden, "Şehirlerimize gidip milletimizle kucaklaşmadan siyaset yapıyorum diyenler, sufleyi sizden değil, başka yerden alıyor. Yalanla, iftirayla, dedikoduyla siyaset yapanların, halktan uzak durmalarının nedeni, çirkin üsluplarının yüzlerine vurulacağını bilmeleridir. Türkiye'nin yönetim sistemini, tarihinde ilk defa demokratik yollardan değiştirirken, milletimiz yanımızdaydı" diye konuştu.

Türkiye'nin Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalar sırasında Azerbaycan'da olduğunu söyleyen Erdoğan, "Biz neden Azerbaycan'da varız, kardeşlerimizin yanındayız. Ne deniyor? MİNSK üçlüsü; ABD, Rusya ve Fransa... Bunlar Ermenistan'ın yanında yer aldılar. Ermenistan'a her türlü silah desteğini veriyorlar. Şu anda Azeri kardeşlerimiz Ermenilere karşı ciddi bir mücadelenin içerisindeler. Azerbaycan'ın Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtarmak için bu mücadeleyi veriyorlar. Rusya, ABD ve Fransa, Azeri kardeşlerimizin topraklarını kendilerine vermediler. Rabbim yardımcıları olsun. İnanıyorum ki bu toprakları Ermenilerden kurtaracaklar. Bu gece ateşkes ilan edildi, Ermeniler yeniden bozdu. Tekrar saldırmaya başladılar. Batı ses çıkarıyor mu? Türkiye ses çıkardığı zaman, Türkiye durmuyor diyorlar. Biz hakkın yanında yer alacağız" şeklinde konuştu.