19 Mayıs 2024 Pazar

Erdoğan şimdi de halkın döviz ve altınına göz dikti

AKP'nin 7. Olağan Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, halktan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda toplanan AKP 7. Olağan Kongresi'ne gelişinde, salon dışında toplanan partilileri selamladı.

MKYK 75 KİŞİYE ÇIKARILACAK
Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "2023'e, bugün yapacağımız tüzük tadilatıyla 50 kişilik bir MKYK değil, şimdi 75 kişilik MKYK ile yola devam edeceğiz. Ayrıca 'yedek' diye bir ifade var. O da 35 kişi ama onlar yedek olarak kalmayacak. Onlar da aynen 35 kişiyle beraber asıl üyeler gibi çalışacaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, kongrenin yapılacağı salona geçti. Erdoğan konuşmasına tüm illeri tek tek selamlayarak başladı.

Erdoğan konuşmasında, MHP'ye Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Cumhur İttifakını destekleyenlere teşekkür etti.

Erdoğan, Türkiye'nin iklim şartları sebebiyle üretimi sınırlı olan birkaç ürün dışında tarımda dışa bağımlı olmadığını iddia etti.

HALKTAN PARA VE ALTINLARINI BANKALARA YATIRMASINI İSTEDİ
"Son birkaç gündür piyasalardaki dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini, gerçek dinamiklerini, potansiyelini kesinlikle yansıtmıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka evlerindeki dövizi ve altını çeşitli finans araçlarına yatırmalarını istedi.

YURT DIŞINDAKİ KAYNAKLARI TÜRKİYE'YE GETİRME ÇAĞRISI
Türkiye'de yatırım yapan uluslararası yatırımcılara Türkiye'nin gücüne ve potansiyeline güvenmeleri çağrısında bulunan Erdoğan, "İş insanlarımıza da 30 Haziran'a kadar devam eden varlık barışından yararlanarak, yurt dışındaki kaynaklarını ülkemize getirebileceklerini tekrar hatırlatıyorum" dedi.

İŞGAL SALDIRILARINA DEVAM
"Suriye gerçek anlamda Suriyelerin yönettiği bir yer haline gelene kadar da bu gayretlerimizi sürdürecek, Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, işgal saldırılarına devam edeceği mesajı verdi.

ERDOĞAN LİBYA'YA SERRAC'I DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEK
Libya'da Serrac hükümetine desteğini sürdüreceğini ifade eden Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde de Libyalı kardeşlerimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz" diyerek, çeteleri bölgeye yollamaya devam edeceklerinin mesajını verdi.

'NE BATIYA NE DOĞUYA SIRTIMIZI DÖNECEĞİZ'
Erdoğan, "Afrika, Asya ve Avrupa'nın kalbinde yer alan bir ülke olarak ne doğuya ne de batıya sırtımızı dönme lüksümüz yoktur" diye konuştu.

"Aklı ve kalbi rehber edinmek yerine, sadece nefis ve zeka üzerine kurulu bilginin çocuklarımıza aktarıldığı bir eğitim sistemi bizi, haktan, hakkaniyetten, irfandan, hikmetten uzaklaştırıyor" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin 2053 vizyonunun hamurunu aile, eğitim ve kültürle yoğuracağız" diye ifade etti.

KONUŞMA METNİNDEKİ İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KISMINI OKUMADI
Erdoğan'ın, basınla paylaşılan konuşma metninde kadın örgütlerinin tepkisine neden olan İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili uzunca bir bölüm vardı. Ancak Erdoğan, konuşmasında ailenin önemine dikkat çektikten sonra İstanbul Sözleşmesiyle ilgili bölümü okumadı.