18 Nisan 2024 Perşembe

Erdoğan selin faturasını yıkılan köprüye çıkardı

Ordu'nun Ünye ilçesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan selin nedenini 1960 yılında yapılan ve selde yıkılan Cevizdere Köprüsü'nü gösterdi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaşanan sel felaketinin ardından incelemelerde bulunmak üzere Ordu'nun Ünye ilçesine gitti. Helikopterden zarar gören alanları ve sel nedeniyle yıkılan Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Cevizdere Köprüsü'nde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, felaketin sorumlusu olarak yıkılan köprüyü gösterdi.
 
Yapılan çalışmalarla şu anda temizleme çalışmalarının belli bir noktaya geldiğini belirten Erdoğan "Henüz işimiz bitmedi. Karadeniz Sahil Yolu'na eş buradaki köprü ki şu anda malum yıkımı yapılıyor. Bu köprü malum 1960'da yapılmış bir köprü. Modern usullerle kazıklama sistemi ile yapılmış bir köprü değil. Tabi gelen bu sel altını da onun oymak suretiyle malesef bu köprüdeki bütün o tabliyeleri çökertti" ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan sözlerini devamında şunları söyledi: "Bütün bu noktadaki bizim tesellimiz bir kardeşimizin ölümü dışında başka ölüm yok. Yaralı kardeşlerimiz var onların da tedavileri yapılıyor. Hedefimiz öncelikle 1960'da yapılan köprüyü bir an önce ihalesini yapacağız ve hedefimiz bu köprüyü üç dört ay içerisinde bitirmek. Bunun dışında 8 civarında küçük köprüler var. Bunları da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız burada yoğun bir çalışma ile birkaç firmaya ihale etmek suretiyle süratle bunları da yapacağız. Daha modern sistemle daha güçlü sistemle bunları bitirmiş olacağız. Süre olarak hedefimiz tamamını üç dört ayı geçirmeden bitirmek."
 
'ONLARIN DOLARI VARSA BİZİM DE ALLAH'IMIZ VAR'
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'nun Ünye ilçesinin ardından Rize'ye gitti. Erdoğan burada kendisini bekleyenlere seslendi. Erdoğan, ABD ile gerginleşen ilişkilerde ABD'nin tutumunu eleştirdi. Erdoğan, Brunson üzerinden yapılan hamleleri eleştirerek, "Biz stratejik ortağız. Böyle davranan ABD bizi üzmüştür. Bizi tehditle bir yere çekmeye çalışan ABD kusura bakmasın. Biz hukuk devleti olarak hukukun dışına çıkmayız. Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
"24 Haziran'ın ardından yeni bir dönem başladı. Parlamanter sistem sona erdi, Başkanlık Sistemi ikame edildi. Bu kararı siz verdiniz. Şimdi bu yolda yürüyoruz. Yeni dönemin adımlarını farklı atacağız. Türkiye'mizi muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız. Bu yolda imanımız var, kararlılığımız var. Bizi kimse bu yolda durduramaz. Yeter ki siz yanımızda, arkamızda durun. Gerisine karışmayın.
 
'TÜRKİYE'DE BAYA DOLAR VAR HE'
 
(Bir vatandaşın elindeki dolarları yere atması üzerine) "Türkiye'de baya dolar var he. Doları yere atıyorsun. Sahte mi, hakiki mi? Sizlerin mekanı olsun. Rizeliye mekan yakışır. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Bir yanda Rize, bir yanda Kasımpaşa. Akşam geleyim de birlikte izleyelim."
 
'TÜRKİYE'YE SIRTINI DÖNÜYORSA KUSURA BAKMASIN'
 
"Ofislerimizi başkanlarımızı, bakanlarımızı atadık atıyoruz. Bize bu görevi verdiniz, buna layık olacağız. Tarih 24 Haziran'ı böyle kaydedecek. Bunun mimarları sizlersiniz, bunun mimarları olarak anılacaksınız. Son zamanlarda bir şeyler oluyor. ABD stratejik ortağı olan Türkiye'ye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın. Bu Türkiye'yi bir tane papaza değişiyorsa kusura bakmasın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Biz stratejik ortağız. Böyle davranan ABD bizi üzmüştür. Bizi tehditle bir yere çekmeye çalışan ABD kusura bakmasın. Biz hukuk devleti olarak hukukun dışına çıkmayız. Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var. Biz bu yolda böyle yürüdük.
 
'BİZE SİLAH VERMİYORLARDI, STRATEJİK ORTAK YA...'
 
"Biz geldiğimizde savunma sanayiinde yüzde 25 üretiyorduk. Şimdi yüzde 65 üretiyoruz. Ne oldu bize silah vermiyordu ABD? Biz kendimiz yaptık. Stratejik ortak ya. Bizi ev sahibi yaptılar. Artık üreten bir Türkiye'var. Biz şimdi tüketmenin yanında üreten olma yolundayız. Hiç endişe etmeyin. Her alanda daha güzel şeyler olacak. Rize, Artvin havalimanını da yapıyoruz. Hem Rize, hem Artvin yararlanacak."