19 Mayıs 2024 Pazar

Erdoğan: Milletimiz 'tamam' derse kenara çekiliriz

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Bir gün milletimizi 'Tamam' derse, ancak o zaman biz kenara çekiliriz? dedi.
AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olmaması nedeniyle eleştiren Erdoğan, AKP'nin hesabını bozan 15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesine de değindi, “Korkarım bu işin sonu CHP'nin toptan satışına kadar gider” dedi. 
 
Erdoğan, şöyle devam etti: “Pazar günü manifestomuzu paylaştık, yakında projelerimizi de paylaşacağız. 16 yıldır iktidara gelmek için bekleyen muhalefetin tek bir projesi olmaz mı? Tek bir hedefleri var, o da Recep Tayyip Erdoğan'ı yıkmak. Bizi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na da, AK Parti Genel Başkanlığı'na da Başbakanlığa da Cumhurbaşkanlığına da milletimiz getirdi. Şayet bir gün milletimizi 'Tamam' derse, ancak o zaman biz kenara çekiliriz. Bugüne kadar vesayetçilerden, darbecilere kadar kim bizi haksız, hukuksuz yere yıkmaya çalıştıysa, milletimizle birlikte karşılarında durduk. İnşallah 24 Haziran'da da milletimizle birlikte yıkım ekibine hak ettiği dersi bir kez daha vereceğimize inanıyorum.” 
 
'MECLİS'TE ÇOĞUNLUĞU SAĞLAMAMIZ ŞARTTIR'
 
Konuşmasının büyük kısmında muhalefete yüklenen Erdoğan, “Şimdi yeni yönetim sistemine uygun şekilde çok daha ileri hedeflere yürümek kararındayız. Bu tabi asla eskiyle çelişme, eskiyi reddetme değil, tam tersine 16 yılın birikiminin üzerine yepyeni bir Türkiye inşa etme sürecidir. Dün bizim için Meclis'teki çoğunluğumuz ve buna dayanan hükümetimiz, ülkemizi ve milletimizi uzun zaman maruz kaldığı ihmallerden kurtarma konusunda yapacağımız çalışmaların güç kaynağıydı. Yarın da cumhurbaşkanlığı hükümetini ve ona destek olacak Meclis çoğunluğunu Türkiye'yi hedeflerine, milletimizi de hayallerine kavuşturmanın güç kaynağı olarak talep ediyoruz. Mecliste de çoğunluğu sağlamamız şarttır. Her şeyden önce sistem oturan kadar kanun çıkarmaya anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulacaktır. Aziz milletimden bir ricam var. Bizi bugüne kadar yalnız bırakmadınız. Bu defa anayasa değişikliği yapabilecek güce bizleri kavuşturmak suretiyle cumhur ittifakına çok daha farklı bir güç katmanız olacaktır. Meclis çoğunluğu önemlidir. Cumhur ittifakıyla hedefimiz sadece Meclis'te çoğunluğu elde etmek değil anayasayı değiştirecek çoğunluğu ulaşmaktır” dedi.