20 Mayıs 2024 Pazartesi

Erdoğan: Kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin konusunda "Biz Müslümanlar kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz, yapamıyoruz" itirafında bulundu, ancak somut olarak İsrail'e hangi yaptırımların uygulanacağını yine açıklamadı.
İSTANBUL- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın Yenikapı'da "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" adı altında düzenlenen mitingde konuştu. 
 
Erdoğan, "Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür, bir imtihandır, Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil, tüm insanlık da sınıfta kalmıştır" dedi.
 
İsrail ile ilişkileri sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1967 yılında Kudüs'ün işgaline sessiz kalan Birleşmiş Milletler, İsrail'in gerçekleştirdiği haksız, hukuksuz, vicdansız, ahlaksız tüm eylemleri sadece seyrederek bu zulme zımnen ortak olmuştur" ifadeleri dikkat çekti.
 
ABD'nin aldığı son kararla Kudüs'ün mahremiyetine el uzatıldığını söyleyen Erdoğan, "Mescid-i Aksa giderek sıklaşan bir şekilde radikal siyonistlerin çizmeleriyle kirletiliyor" dedi. 
 
Erdoğan, bir gerçeği de itiraf etti: "El-Halil Camisi hala işgal altında ve biz Müslümanlar kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz, yapamıyoruz." 
 
Ancak Cumhurbaşkanı, somut olarak İsrail'e hangi yaptırımların uygulanacağını yine açıklamadı, "Türkiye hem diplomatik kanalları çalıştırarak hem de attığı somut adımlarla Kudüs ve Filistin meselesi konusundaki duruşunu hep göstermiş bir ülkedir. İstediğin kadar elinde nükleer silahın olsun, istediğin kadar elinde kimsede olmayan silahların olsun. Aslolan Rabbimin silahıdır" demekle yetindi.