19 Nisan 2024 Cuma

Erdoğan katledilen insanları unuttu: Öldürmez ve yıkmayız

Kabine Toplantısı ardından konuşan Erdoğan, katlettikleri insanları unutarak sınır ötesi operasyonları "daha iyi yaşamak ve yaşatmak" olarak savundu. Kürtlere, Alevilere, diğer halklara ve inançlara düşman politikalarını da yok sayan Erdoğan ülkede ayrımcılık olmadığını öne sürdü. Sözleşmeliden kadroya geçiş için 3+1 yıllık sürede gerçekleşeceğini duyuran Erdoğan, milyonlarca kişinin beklediği EYT ile ilgili çalışmalarını tamamlamadıklarını belirtti. Öte yandan halkı açlık ve yoksulluğa mahkum ettiklerini de unutan Erdoğan, dalga geçer gibi halktan sabır ve metanetli olmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından açıklama yaptı. Düzce'de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depreme ilişkin konuşan Erdoğan, depreme dayanıklı evlerin "kentsel dönüşüm" adı altında yıkılmasını yok sayarak TOKİ tarafından yıkılan evlerin yerine süratle yenilerinin yapılacağını duyurdu.

Kürtler ve Aleviler başta olmak üzere halklara ve diğer inançlara düşman politikalarını yok sayan Erdoğan, kimsenin kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine göre ayrım yapmadıklarını iddia etti. Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırısını ise "daha güzel bir gelecek inşa etme amacı" iddiasıyla savunan Erdoğan, hedef alınan hava alanı ve hastaneyi, katledilen insanları da unutarak iddiasını şöyle sürdürdü: "Hiçbir yere öldürmek, yıkmak, yok etmek için gitmedik, gitmeyiz. Yaşatmak, ihya ve inşa etmek için varız. Hiç kimse Türkiye'nin adalet ve dayanışma odaklı politikalarından rahatsız olmasın. Hiç kimse Türkiye'nin dostluk ve işbirliği merkezli diplomatik açılımlarından rahatsız olmasın. Hiç kimse Türkiye'nin güvenlik ve huzur çemberini genişletme amaçlı askeri harekatlarından rahatsız olmasın, bu ülkenin tarihinde sömürge, vahşet, bencillik yoktur. Bu ülkenin tarihinde sadece adalet, şefkat, merhamet, birlikte yaşama tecrübesi vardır."

Sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirlediklerini söyleyen Erdoğan, sözleşmelilerinin kadroya geçişlerinde 3 yıl çalışma şartı aranacağını, 1 yıl da aday memurluk süreci olacağını söyledi. Sözleşmeliden kadroya geçişin 3 artı 1 yıllık sürede gerçekleşeceğini ifade eden Erdoğan, "Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir. Daha önce kadro düzenlemesinin dışında tutulan kişiler doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir" dedi. Kamudaki 520 bin personelden 424 bininin isteğe bağlı olarak kadroya geçebileceğini belirten Erdoğan, "Sözleşmeli askeri, akademik, sanatçı, meclis danışmanı, sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır. Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları şahsa bağlı şekilde devam edecek sonra kadroları kendiliğinden ilga olacaktır. Kurumlar arası nakil hakkına 4 yılın sonunda kavuşacaktır. Kamu çalışanlarının önemli sorunu daha çözerek sözleşmeli kadrolu statüsünü daha adil ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Erdoğan, çok sayıda kişinin beklediği emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmalarını henüz tamamlamadıklarını öne sürdü.

Erdoğan, halkı açlık ve yoksulluğa mahkum ettiklerini de unuttu. Alım gücü gittikçe düşerken, çocuklar okullarda açlıktan bayılırken Erdoğan, yine halktan sabırlı ve metanetli olmasını istedi.