16 Nisan 2024 Salı

Erdoğan kararsız: Komünistler istemedi mi satmak mı istedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprüleri komünistlerin satmak istediği sözlerinden çark ederken, "Birinci köprü Demirel, ikinci köprü Özal zamanında yapıldığında bu komünistler 'İstemezük' diyorlardı" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan Nevşehir'de partisinin düzenlediği mitingde konuştu. 
 
MHP ile yaptıkları ittifak hakkında konuşan Erdoğan, "Bu yola çıkış bir Cumhur İttifakı'dır. Bu Cumhur İttifakı'nı birlikte koruyacağız, fitne fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Halel getirmeyeceğiz. Bu cumhurun ittifakı kolay kurulmadı. Sözde milletin ittifakı diye yola çıkanlara 24 Haziran'da dersini vereceğiz. Barış tesis edilene, istikrar sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Muhalefi eleştiren Erdoğan, köprüleri komünistlerin satmak istediği sözlerinden çark etti, şunları söyledi: "Birinci köprü Demirel, ikinci köprü Özal zamanında yapıldığında bu komünistler 'İstemezük' diyorlardı. Dün akşam Kanal D ortak yayınını izlediniz mi? Nasıldı? Ekonomide, dış politikada millete sunacakları bir projeleri bile yok. Komşu bağından sepet dolduruyorlar bunlar. İnce'den teröre karşı ifade duydunuz mu?"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarsus'taki konuşmasında, "Komünistler 'köprüleri satacağız' dedi Özal sattırmadı" demişti.