6 Mayıs 2024 Pazartesi

Erdoğan: İstanbul'da 2 salgın hastanesi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir" dedi. Erdoğan Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de iki salgın hastanesinin yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Sözlerine "Parayla maske satışı yasaktır. Salgın bitine kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz vardır. Devlet olarak vatandaşlarımıza ücretsiz maske ulaştırmakta kararlıyız" diye başlayan Erdoğan'ın açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

-Sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Hastalığı yayması tehlikeli olan apartman, köy, ilçe hatta ili karantina altına alıyoruz. Şimdiye kadar 65 yaş üstü veya kronik hasta olan 1 milyon 321 bin vatandaşlarımızın temel ihtiyaç taleplerini yerine getirdik. Çalışan ve görevli olanlar dışındaki tüm vatandaşlarımızın evde kalmasını sağlayarak yayılma hızının azami rakama indirmeliyiz.

'2 YENİ HASTANE YAPIYORUZ'
Yeşilköy Atatürk Havalimanını, Sancaktepe Havalimanını olduğu kısmı bin odalık hastaneyi yapıyoruz. 45 günde bitirilmesi planlanıyor.

-İstihdamın sürmesi en büyük kriterimizdir. Çalışanların ücretlerinin asgari ücretini geçmeyecek şekilde 3'te 2'sini biz ödüyoruz.

'DÜNYADA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK'
-Yaşadığımız salgının ardından dünyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı açıkça görülüyor. Ekonominin sadece paradan, borsadan ibaret bulunmadığı... Asıl önemli olanın dağıtım olduğu ortaya çıkmıştır. Bu yeni dönemde tüm dünyada insanı yaşat ki devlet yaşasın yöntemi her ülkede merkez sistemine yerleşecektir.

-Asıl büyük mücadelemiz salgın sonrasında başlayacak. Çalışabilen her fabrikamız çalışmaya devam edecektir. Çiftçilerimiz ekilmemiş toprak bırakmayacaktır. Kurulan yeni dünyada yerimizi almak için hep birlikte daha çok çalışacağız.