19 Nisan 2024 Cuma

Erdoğan?ın posterleri kaldırıldı

Bağlar İlçe Seçim Kurulu, aydınlatma direklerinde asılı bulunan Erdoğan posterlerinin kaldırılmasına karar verdi.
Aydınlatma direklerinde bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan posterlerinin kaldırılmasına karar verildi.
 
16 Nisan referandumu öncesinde bölgede Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentin ana arterlerinde bulunan aydınlatma direklerine valilikler ya da kayyumlar tarafından Erdoğan’ın posterleri ve Türk bayrakları asıldı. Poster ve bayraklar, Erdoğan’ın 3 Haziran’da Diyarbakır’da katıldığı miting öncesi yenilendi.
 
MA'nın haberine göre, HDP Diyarbakır İl Örgütü, Erdoğan’ın posterlerinin adil seçim yarışı ve 298 Sayılı Kanu’na aykırı olduğu gerekçesiyle İl Seçim Kurulu’na başvurarak posterlerin kaldırılmasını talep etti. 
 
Diyarbakır İl Seçim Kurulu, HDP’nin başvurusunu değerlendirmek üzere Bağlar İlçe Seçim Kurulu’na yazı yazdı. Bağlar İlçe Seçim Kurulu, HDP'yi haklı buldu ve posterlerin kaldırılmasına karar verdi. Kararda, "Bağlar İlçe Seçim Kurulumuzun 4 Haziran 2018 tarih ve 2018/116 sayılı kararına aykırı olarak Diyarbakır Hava Alanından Diyarbakır Adliyesine giden yolun, Bağlar İlçe Seçim Bölgesi sınırlarında kalan kısmının orta refüjlerinde yer alan aydınlatma direklerine asılan cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayip Erdoğan’ın posterlerinin kaldırılmasına…” ifadeleri yer aldı.