18 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdoğan Gül'ü görevden aldı Bozdağ'ı bakan yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile Abdülhamit Gül Adalet Bakanlığı görevinden alınarak yerine Bekir Bozdağ atandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla dün gece yarısı Abdülhamit Gül Adalet Bakanlığı görevinden alındı. 

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alınan Abdulhamit Gül'den boşalan Adalet Bakanlığına, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ atandı.

YENİ ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapılan atamaya göre Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ getirildi.

AKP'nin Fazilet Partisi geleneğinden gelen kadrolarından olan Bekir Bozdağ, 2007-2011 yılları arasında AKP Grup Başkanvekilliği, 2011-2014 yılları arasında Başbakan Yardımcılığı, 2011-2018 yılları arasında Adalet Bakanlığı, 2016-2018 yılları arasında yine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü görevlerinde bulundu.

Bozdağ, 2018 yılından bu yana da Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

'FAZIL SAY SANATÇI DEĞİL'
Erdoğan'ın Sezen Aksu'yu "dilini koparırız" tehdidini savurmasından kısa bir süre sonra Bekir Bozdağ da Fazıl Say'ı hedef almıştı. Bozdağ, Adalet Bakanlığı görevine getirilmeden iki gün önce sosyal medya hesabından, "Siyasi veya ideolojik tutum alma ya da açıklama yapma, sanatçının saygınlığına zarar verir ve sanatçıya ülke insanının tamamının değer verdiği bir sanatçı olma vasfını kaybettirir.
"Maalesef ülkemizde, ürettiği sanat eserleriyle ve sanatıyla gündeme giremeyen kimi sanatçılar, siyasi duruşları, siyasi görüşleri ve kör ideolojileri ile gündeme gelmeye çalışıyorlar.
"Anlaşılan o ki sanatıyla gündeme gelemeyen Fazıl Say, CHP borazanlığı, Ak Parti ve MHP karşıtlığı ile gündem oluyor. Milletin tamamının saygı duyduğu bir sanatçı olma yerine CHP borazanlığını tercih eden Fazıl Say'ı kınıyorum" şeklinde paylaşım yapmıştı.

Bekir Bozdağ'ın sanatçılara siyasi yasaklayan tutumunun yanı sıra Fazıl Say'ın sanatçılığını tartışması birçok kesimin tepkisine yol açmıştı.