28 Mart 2024 Perşembe

Erdoğan: Görev verdiklerim şimdi bize saldırıyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'ı isim vermeden eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Düşünün Başbakanlığım döneminde görev verdiğim bazı kişiler, şimdi farklı bir şekilde bize saldırıyor" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları toplantısına katıldı. Erdoğan'ın gündeminde yine muhalefet vardı.

Koronavirüs salgınına değinen Erdoğan, "Maske, fiziki mesafe, temizliğe riayet diye özetleyebileceğimiz yeni bir düzene geçiyoruz. En küçük bir ihmal salgının yeniden hortlamasına yol açabilir. Böyle bir durumunda ne derece ağır ekonomik ve sosyal koşullara yol açabileceğini geçtiğimiz günler göstermiştir. Sizlerden maske, sosyal mesafe gibi uygulamaların tavizsiz takip edilmesini istiyorum. Derhal tedbir alınmasını sağlamalısınız" diye konuştu.

'ÇAV BELLA' ÜZERİNDEN CHP'YE YÜKLENDİ
İzmir'de bazı camiilerde "Çav Bella"nın çalınması üzerinden CHP'ye yüklenen Erdoğan, şöyle konuştu: "Ülkenin önüne takoz olmayı, milletin değerlerine husumeti, devleti yıpratmayı temel siyaseti haline getiren CHP yine çirkin yüzünü sergilemekten geri durmuyor. İzmir'de alçaklar saygısızca yayınlar yaparken o ildeki CHP yöneticileri sosyal medyadan zevkten dört köşe buna seviniyor. Bunların hayallerinde camilerden ezan sesi yerine başka bir ses duymak vardır. 18 yılda ülkemize çağ atlattık. Hep birlikte ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızı da göreceğiz. CHP'nin başındaki zata cevap vermek zorunda kalma ızdırabımı çok iyi biliyorsunuz."

BUHRAN AÇIKLAMASI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta yaptığı "buhrandan çıkış" açıklamaları üzerinden konuşan Erdoğan, şunları söyledi: "'Buhran' ithamına kısaca değinmek istiyorum. Türkiye için buhran yabancı bir kavram değildir. Bu ülke CHP döneminde ekmeği karne ile dağıtma buhranını yaşamıştır. Yaşatan kimdi? CHP. Bu ülke geçmişte demokrasiyi açık oy gizli tasnif olarak gören faşist kafanın yol açtığı nice baskı ve zulüm buhranı yaşamıştır. Yaşatan CHP. Bu ülke temel gıda kuyrukları buhranı yaşamıştır. Hastane kapılarında yığılan insanlarının muayene olacak doktor, şifa için alınacak ilaç bulamama buhranı yaşamıştır. Yaşatan kim? Başta bay Kemal ve CHP. Evlatlarını gönderecek yükseköğretim bulamama buhranı yaşamıştır. CHP kanadının salgın sırasında garip bir heyecana kapıldığını herkes gibi sizler de fark etmişsinizdir. Ekonomi yerle yeksan olacak, millet isyan edecek. Böylece hükümet yıkılacak meydan da kendilerine kalacak. Kendilerine felaketten iktidar çıkarma hevesi bir kez daha tüm benliklerini kapladı tabii yine hüsrana uğradılar. Salgın krizini en az hasarla geride bırakıyoruz. Aslında biz ülkemiz için hayırlı olan ne teklif varsa hepsine açığız ama CHP Genel Başkanı'nın 'Buhrandan çıkış' diye dillendirdiği hususların hiçbiri şifa içermiyor."

'GÖREV VERDİKLERİM SALDIRIYOR'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı isim vermeden eleştiren Erdoğan, "Düşünün Başbakanlığım döneminde görev verdiğim bazı kişiler, şimdi farklı bir şekilde bize saldırıyor. Yahu sen bakansın. Atılan bir adımda Başbakanın onayı olmadan sen o adımı atabilir misin? Şimdi nasıl oluyor da o işleri 'Ben ben ben…' Ne ben'i yahu? Bir başbakan onay vermeyecek, sen kalkacaksın adım atacaksın. Bunu kime yutturuyorsun? Böyle kalkıp YouTube'larda topladığınız adamlarla netice almanız mümkün değil. Biz şu an takdir edecek insan arıyoruz. Kötü olacak her şeyi bize yıkma hesabı içinde olanların hesabını zaten milletim sorar. Bu milletin vicdanından her şey Allah'ın izniyle döner" diye konuştu.