19 Nisan 2024 Cuma

Erdoğan: Dövizi Geziciler yükseltti bedelini ödeyecekler

Her sorunun joker cevabı olarak kullandığı 'Arkasında Gezi olayları var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik krizin yeni bir öfke dalgası yaratma ihtimalini görüyor. ABD Başkanı Trump'ı ve Dünya Ticaret Örgütü'nü eleştiren ve 16 yıl boyunca ülkeyi 'Ben yaptım oldu' mantığı ile yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben yaptım oldu diyemezsin. İstediğin kadar başkan ol. Akşam yatıp sabah kalkıp demir-çeliğe şu kadar vergi koydum diyemezsin" dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 10. Büyükelçiler Konferansı katılımcılarına verilen öğle yemeğinde yaptığı konuşmada, döviz kurunun artışını ve ekonomik krizi yine Gezi direnişi ile açıklamaya çalıştı.
 
"Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde amir ne kadar önemliyse, personel de o derece önemlidir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan kendini şirket gibi yönettiği ülkenin amiri ilan ederken geri kalanları personel diye tanımladı.
 
Gezi direnişi ile başlayan yönetememe krizine dolaylı olsa da değinen ve bu krizin bir süre daha devam edeceğinin farkında olarak siyasi krizin yanında ekonomik krizin nedenini de "Gezi olaylarıyla başlayan, 17/25 Aralık girişimiyle devam eden" süreç olarak belirtti.
 
Döviz kurundaki gelişmelerin ekonomik temelinin olmadığının ve 'dış güçlerin' saldırısı olduğunu söyleyen ve 16 yıl boyunca ülkeyi 'Ben yaptım oldu' mantığı ile yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben yaptım oldu diyemezsin. İstediğin kadar başkan ol. Akşam yatıp sabah kalkıp demir-çeliğe şu kadar vergi koydum diyemezsin" diyerek ABD Başkanı Trump'ı ve Dünya Ticaret Örgütü'nü eleştirdi.
 
"Bugün yaşadığımız hadisenin ne 1994 kriziyle, ne 2001 kriziyle ne 2007 kriziyle bir ilgisi yoktur. Gerçekten bambaşka bir durumla karşı karşıyayız" diyen ancak durumun neden başka olduğunu ve bu durum karşısında ne yapacaklarını açıklamayan Erdoğan, "Sosyal medyada birçok ekonomik terör kişilikleri var" diyerek yeni sosyal medya tutuklamalarının olacağının sinyalini verdi.
 
"Spekülasyonları yapanlara da gereken bedeli ödeteceğiz" diyerek tehdit eden Erdoğan, ülke içindeki muhalifleri tehdit ettiği, dış güç dediği işbirlikçisi olan ülkelere de sitem ettiği konuşmasını somut bir çözüm planı sunmadan bitirdi.